Pagatavošana
- Ar slotiņu kārtīgi sakul 4 olas, pievieno jau viegli sakultām olām 1 tējkaroti skābā krējuma un pienu. Var pievienot sāli un zaļumus, bet var arī cukuru, kanēli un šķipsniņu muskatrieksta. Fantāzijai nav robežu! Sakul visu līdz maksimāli gaisīgai konsistencei.
- Ielej omleti maisiņā, maisiņu aiztaisi. Maisiņu ar omleti ievieto vēl vienā maisiņā. Kad ūdens sāks vārīties, ieliec tajā maisiņu aptuveni uz 30 minūtēm. Pēc pusstundas omlete būs gatava!
- Omleti ir ļoti viegli izņemt no maisiņa, tā burtiski izklājas uz šķīvja.
Šī omlete lieliski noderēs vakariņām: vieglas olbaltumvielu vakariņas bez taukiem sniegs sāta sajūtu, bet uz figūru nekādu iespaidu neatstās. Omletes krējumainā piegarša ir absolūti īpaša, bet gaisīgā struktūra patīkami kūst mutē.
Var mēģināt omleti pagatavot ar pildījumu, maisiņam ar omleti pirms pagatavošanas pievienojot viegli apceptas sēnes, rīvētu cieto sieru, plānas gaļas šķēlītes.
Piespēlē šo izcilo recepti arī saviem draugiem!
avots