Šī pīrāga gabaliņi burtiski kūst mutē. Saglabā recepti, noderēs

Ļoti maigs citronu pīrāgs

Sastāvdaļas:

  • Krējums    250 g
  • Sviests      110 g
  • Soda   0.5 tējk.
  • Milti   2 gl
  • Citrons/apelsīns   1.5 gb
  • Cukurs   1 gl
  • Olas dzeltenums    1 gb
  • Pūdercukurs

Pagatavošana:

  1. Sajauc skābo krējumu ar sodu.
  2. Izkausē sviestu un pievieno krējumam. Maisa līdz viendabīgai masai.
  3. Pakāpeniski liek klāt miltus. Ieberot 1,5 glāzes miltu, pārbaudiet, vai mīkla līp pie rokām. Ja tā ir, tad beriet klāt atlikušos miltus. Sajauciet un sadaliet mīklu 2 daļās.
  4. Citronus/ apelsīnus sagrieziet nelielās šķēlītēs ( ar visu mizu) un sablendējiet.
  5. Iegūto masu sajauciet ar 1 glāzi cukura.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pusi no mīklas liek pamatnē, veidojot malas uz augšu.
  7. Virsū liek citronu/apelsīnu pildījumu
  8. Atlikušo mīklas daļu izspaida ar rokām un liek virsū.
  9. Zeltītam brūnumam pīrāgu apsmērē ar olas dzeltenumu.
  10. Sabaksta pīrāgu ar dakšiņu un liek cepties 30 minūtes. Atļauj atdzist, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Parakstieties mūs lappusītei, lai nepalaistu garām pašu interesantāko!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru