Šī fotogrāfija ar 13 ugunsdzēsējiem, kuri guļ zālē, īsā laikā ir aplidojusi visu pasauli

2017.gada vasara šai mazajai, klusajai valstij atnesusi vienu no lielākajām traģēdijām tās vēsturē. Šausmīgie mežu ugunsgrēki Portugāles centrālajā daļā jau ir paņēmuši vairāk nekā 64 cilvēku dzīvības un vairāk nekā 135 cilvēki tā vai citādi no tiem ir cietuši.

Spēcīgās, nežēlīgās liesmas jau ir nodēvētas par vissliktākajām, kādas jebkad valsts pārcietusi. Ugunsgrēks, kas sākās 17. jūnijā no zibens spērieniem, izplatījās zibenīgi – sasniedzot cilvēkus tieši mājās un mašīnās, nedodot viņiem iespēju izglābties. Aptuveni 1600 ugunsdzēsēji un 350 karavīri devās cīņā ar uguni, tika piesaistītas 700 automašīnas un 11 lidmašīnas. Laikā, kad cilvēki šausmās centās aizbēgt no trakojošās stihijas, portugāļu ugunsdzēsēji drosmīgi devās tai pretī, lai uzvarētu! Neticami spēcīgā, iznīcinošā kauja paņēma ugunsdzēsējiem pēdējos spēkus. Kā teikts: “viena fotogrāfija, kas ir tūkstošiem vārdu vērta…”

Nogurušu un bezspēcīgu ugunsdzēsēju grupa atpūtās zālē, kad viņu kolēģis Pedro Brass uzņēma pāri bildes un ievietoja tās sociālajā tīklā Facebook ar uzrakstu: “Pēc dienas un nakts cīņas I.F. de Góis, TB, mums iedeva 25 minūtes atpūta dūmu ielokā”. Tieši šīs fotogrāfijas saņēma milzīgu daudzumu komentāru, pateicības, uzslavas un iedvesmas vārdus. Paldies visiem vīriešiem un sievietēm, kuri veltīja savu dzīvību, lai palīdzētu citiem, katru dienu veicot cēlus darbus cilvēkmīlestības un labsirdības vārdā!

Avots: linkeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru