Savulaik šī bija viena no populārākajām tortēm. Pagatavot to ir vienkāršāk par vienkāršu!

Sastāvdaļas

  • 125 grami sviests
  • 1 ola
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3 glāzes milti
  • 100 grami valrieksti
  • 1 bundža pilnpiena

Pagatavošana

  1. No sākuma ir jāsakuļ ola ar cukuru. Pēc tam pievieno izkausētu sviestu un pienu.
  2. Iekaisi miltus un samīci mīklu. Pēc tam mīklu sadali 2 – 3 daļās un sasaldē.
  3. Tālāk izņem mīklu no saldētavas un sarīvē uz rupjās rīves. Izliec uz cepamā papīra.
  4. Uzsildi cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Cept vajag vairākos piegājienos, lai mīklas gabaliņi nebūtu biezā slānī. Katra porcija jācep ne vairāk kā 10 minūtes, lai mīkla kļūtu zeltaina.
  5. Sasmalcini valriekstus. Izceptos mīklas gabaliņus samaisi ar vārītu pilnpienu un riekstiem. Tagad torti var likt uz šķīvja. Labu apetīti!

Pastāv stereotips, ka mājas kūkas pagatavošana prasa daudz spēku un laika. Plus tas vēl ir sarežģīti. Bet, apbruņojoties ar šo vienkāršo recepti, tu varēsi savus ciemiņus pārsteigt ar kolosālu torti, kā arī palutināt savu ģimeni.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru