Šarlote krēms – derēs jebkurai kūkai

Šarlotes krēmu, kas pagatavots no sviesta, olām un piena var izmantot jebkurai saldai kūkai kā pildījumu.

Sastāvdaļas:

Saldkrējuma sviests – 200 gr

Olas ( vistu) – 2 gab. ( vai paipalu – 8-10 gab.)

Pūdercukurs – 4 ēdamkarotes

Piens – 100 ml

Vanilīns – pēc garšas

Konjaks vai rums – pēc garšas un pēc vēlmes

Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā

LASI VĒL: Vīrs pēc dzemdībām nosauca savu sievu par “ziloņmāti”, bet pavisam drīz viņa uzzināja, ka viņš viņu krāpj. Tad viņas dzīve mainījās par visiem 180 grādiem!

Kā pagatavot krēmu:

Sakuļ olas ar pūdercukuru un vaniļu. Pēc tam pievieno pienu un samaisa.

Masu pārlej katliņā un karsē uz lēnas uguns vai karstā ūdenī, visu laiku maisot, līdz tas kļūst biezs. Nevārīt!!!

Atdzesē.

Mīkstu sviestu sakuļ , līdz tas iegūst baltu un gaisīgu masu.

Turpinot kult, nelielos daudzumos pakāpeniski liek klāt olu un piena maisījumu. Pirms kulšanas beigām pievieno konjaku vai rumu – pēc izvēles.

Vēlams krēmu izmantot uzreiz, taču to var arī uzglabāt ledusskapī, slēgtā traukā ne ilgāk kā 3-4 dienas.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru