Šarlotes krēmu, kas pagatavots no sviesta, olām un piena var izmantot jebkurai saldai kūkai kā pildījumu.
Sastāvdaļas:
Saldkrējuma sviests – 200 gr
Olas ( vistu) – 2 gab. ( vai paipalu – 8-10 gab.)
Pūdercukurs – 4 ēdamkarotes
Piens – 100 ml
Vanilīns – pēc garšas
Konjaks vai rums – pēc garšas un pēc vēlmes
Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā
Kā pagatavot krēmu:
Sakuļ olas ar pūdercukuru un vaniļu. Pēc tam pievieno pienu un samaisa.
Masu pārlej katliņā un karsē uz lēnas uguns vai karstā ūdenī, visu laiku maisot, līdz tas kļūst biezs. Nevārīt!!!
Atdzesē.
Mīkstu sviestu sakuļ , līdz tas iegūst baltu un gaisīgu masu.
Turpinot kult, nelielos daudzumos pakāpeniski liek klāt olu un piena maisījumu. Pirms kulšanas beigām pievieno konjaku vai rumu – pēc izvēles.
Vēlams krēmu izmantot uzreiz, taču to var arī uzglabāt ledusskapī, slēgtā traukā ne ilgāk kā 3-4 dienas.
Labu apetīti!
[…] LASI VĒL: Šarlote krēms – derēs jebkurai kūkai […]