Sāksies rudens lapu vākšanas akcija Ventspilī

Rūpējoties par tīru un sakoptu pilsētu, Ventspilī norisināsies ikgadējā rudens lapu savākšanas akcija. P/i „Komunālā pārvalde” pilsētas iedzīvotājiem piedāvā no 1. oktobra līdz 15. novembrim bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas.

No savām privātajām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas iedzīvotajiem jāpiesaka izvešanai, zvanot p/i „Komunālā pārvalde” pa tālr. 636 24269 vai arī sūtot e-pastu uz [email protected], norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti.

Pēc informācijas saņemšanas, 2 darba dienu laikā maisi ar lapām tiks aizvesti, iztukšoti un tukšie maisi tiks nogādāti atpakaļ.

Lapu maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzētas izmantot kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA „Ventspils Labiekārtošanas kombināts” vai kādu citu firmu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti aptuveni 12000 maisi ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai , kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kg smilts un sāls maisījumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru