Sākas Riga Jazz Stage 2018 konkurss

Ir klāt aprīlis, un Rīga atkal uz vairākām dienām pievienojas Eiropas džeza mūzikas metropolēm – jau 5.aprīlī sāksies lielākais džeza mākslinieku konkurss ‘’Riga Jazz Stage”!

Šogad tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits, un pēc dalībnieku atlases savu meistarību konkursā rādīs 18 jaunie džeza vokālisti un 11 talantīgi džeza basisti no visas pasaules. Šogad žūrijas priekšgalā – par brīnumbērnu nodēvētais basģitārists Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha).

Konkursa koncertā, kino Splendid Palace 5.aprīlī, par iekļūšanu finālā sacentīsies visi 29 uz Rīgu uzaicinātie konkursanti. Viņu uzstāšanos muzikāli pavadīs „Riga Jazz Quartet”, kurā apvienojas Viktors Ritovs (taustiņi), Artis Orubs (bungas), Andris Grunte (bass) un Rihards Goba (ģitāra). Konkursa vakarā zālē jūtama satraucoša un uzlādējoša enerģija. Katrs konkursants uz skatuves kāpj kā personība un piecu minūšu laikā cenšas klausītājiem sniegt neaizmirstamas emocijas.

‘’Ar katru gadu dalībnieki kļūst arvien ambiciozāki un parāda žūrijai un skatītājiem pārsteidzošus muzikālus priekšnesumus, kas godam pelna labākās koncertzāles’’. /jazzpeople.ru/

Katru gadu Rīgā tiek noskaidroti labākie džeza vokālisti un viens džeza izpildītājs. Šogad kārta basam. Tāpēc arī kā galvenais konkursa mākslinieks ir viens no šīs paaudzes talantīgākajiem basģitāristiem Mišels Pipokinja, kurš kopā ar Latvijas Radio bigbendu ir sagatavojis programmu Tribute to Jaco, kas veltīta izcilajam džezmenim, absolūtajai basģitāristas leģendai Džako Pastoriusam, un kuru varēsim dzirdēt kino Splendid Palace 7.aprīļa koncertā.

“Mana snieguma ideja ir aizkustināt cilvēkus ar savu mūziku, lai viņi aiziet prieka pilni un ar sajūtu, ka mūzika dziedē dvēseli.”- tā Mišels.

Abonements un biļetes uz visiem konkursa koncertiem pieejamas “Biļešu Serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru