Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo sēdi rudens sesijā

Saeima ceturtdien, 6.septembrī, sanāks uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā, un tajā plānots izskatīt 51 darba kārtībā iekļautu jautājumu.

Galīgajā lasījumā rītdien plānots skatīt grozījumus Latvijas valsts karoga likumā. Tie paredz noteikt atbildību arī par dekoratīvos nolūkos lietota valsts karoga vai karoga attēla zaimošanu, kā arī stingrāk uzraudzīt karoga izgatavošanu un izplatīšanu tirdzniecībai.

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem divos likumos, lai tiesnesi disciplinārlietas ietvaros, ja radušās šaubas par viņa profesionalitāti, varētu nosūtīt uz ārpuskārtas novērtēšanu.

Vēl trešajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā, kas paredz iespēju šo palīdzību saņemt arī personām, kuru ienākumi nepārsniedz valstī noteiktās minimālās mēnešalgas apmēru, un personām Satversmes tiesas procesā.

Trešajā lasījumā plānots skatīt arī likuma grozījumus, lai varētu palielināt izmaksājamās valsts kompensācijas apmēru nepilngadīgiem cietušajiem un pagarināt kompensācijas pieprasījuma iesniegšanas termiņu.

Otrajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Nacionālās drošības likumā, kas paredz aizliegumu veikt, organizēt un piedalīties militāri taktisku uzdevumu izpildes apmācībās, ja tās nav organizētas valsts aizsardzības nodrošināšanai.

Tāpat otrajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz risināt virkni problēmu patērētāju kreditēšanas jomā, tostarp samazināt kopējās kredīta izmaksas patērētājam un stingrāk vērtēt personu kredītspēju.

Vēl otrajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Izglītības likumā, lai varētu nodrošināt jaunā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu un pāriet uz kompetenču pieejā balstītu mācību saturu.

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti lems par atklātu Valsts prezidenta ievēlēšanu, ko paredz grozījumi Latvijas Republikas Satversmē.

Saeimā rītdien izskatīšanai komisijās plānots nodot vairākus jaunus likumprojektus. To vidū grozījumi Krimināllikumā, kas paredz pie atbildības saukt personu, kura nav ievērojusi aizliegumu trešajām pusēm izpaust lietas materiālos esošo informāciju, kaut iepriekš ir bijusi brīdināta par atbildību, kā arī grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā, lai iedzīvotājiem eID karti no 2020.gada noteiktu kā obligātu.

Komisijām plānots nodot arī Kredītiestāžu likuma grozījumus, lai noteiktu, ka finanšu pakalpojumu sniegšanā tieši iesaistītas personas nedrīkstēs būt sodītas par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu vai tādas personas, kurām ir aktīvs maksātnespējas process.

Vēl komisijās paredzēts skatīt Iepakojuma likuma grozījumus, kas paredz, ka no nākamā gada plastmasas iepirkumu maisiņus veikalos nevarēs izsniegt bez maksas, un grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas valdībai paredz uzdevumu noteikt, kādos gadījumos pārtiku varēs izplatīt arī pēc derīguma termiņa beigām.

6.septembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts “Paziņojums par Ukrainas pilsoni režisoru Oļegu Sencovu”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru