Sadales tīklam jauni – spilgti dzelteni – darba apģērbi

Pēc teju 20 gadiem AS “Sadales tīkls” pieņēmusi lēmumu mainīt darbinieku darba apģērbu un līdz šim tik ierastais bordo krāsas darba apģērbs tiks nomainīts uz spilgti dzeltenu, augstas redzamības darba apģērbu, kas kalpos darbiniekiem visos laika apstākļos un nodrošinās arī aizsardzību pret elektriskā loka iedarbību.

Jaunie darba apģērbi tiks ieviesti pakāpeniski līdz 2022. gadam un līdz tam laikam tiks izmantoti abi – gan jaunie spilgti dzeltenie, gan arī līdz šim izmantotie bordo krāsas darba apģērbi. AS “Sadales tīkls” darbiniekus jaunajā darba apģērbā var identificēt pēc uzņēmuma logo, kas melnā krāsā izvietots krūšu zonā un uz muguras, darbinieka apliecības, kas šaubu gadījumā jālūdz uzrādīt, un uzņēmuma transportlīdzekļa, uz kura jābūt AS “Sadales tīkls” logo.

Ja līdz šim ikvienam klientam un iedzīvotājam AS “Sadales tīkls” pārstāvis asociējās ar darbinieku bordo krāsas darba apģērbā, tad kopš 2019.gada augusta AS “Sadales tīkls” darbinieki savās ikdienas gaitās sāk izmantot jaunus, augstas redzamības – spilgti dzeltenus, darba apģērbus, kas darbiniekiem, kuriem darba procesā ir elektriskā loka risks, vienlaikus nodrošinās arī aizsardzību pret elektriskā loka iedarbību. Lēmumu par darba apģērbu nomaiņu AS “Sadales tīkls” pieņēma jau 2017.gadā un divu gadu laikā uzņēmums rūpīgi izvērtēja dažādu ražotāju piedāvājumus, apģērba funkcionalitāti un drošumu, kā arī Eiropas sadales sistēmas operatoru pieredzi. Nepieciešamību mainīt darba apģērbu ietekmēja faktori, ka esošais bordo krāsas darba apģērbs tiek izmantots jau kopš 2000. gada un vairs neatbilst mūsdienu darba tehnoloģijām un drošības prasībām. Tas tiek individuāli šūts un audums tiek speciāli krāsots, kas paildzina apģērba piegādes laiku, vairakkārt to mazgājot, bordo krāsa izbalē, audums ātri dilst, līdz ar to samazinās darba aizsargapģērba kalpošanas ilgums.

Dažādu ražotāju piedāvājumi tika nodoti uzņēmuma darbiniekiem praktiskai testēšanai, lai pārbaudītu, vai tas ir ērts, vai apģērbs ir izturīgs pret mitrumu (lietu, sniegu), pret zemām temperatūrām, pret netīrumiem, kā to apgalvo ražotājs. Testēšanas laikā katrs darba apģērba komplekts tika mazgāts 6-7 reizes, novērtējot, vai tas nesaraujas, nenodilst un nezaudē savu funkcionalitāti. Par labākajiem tika atzīti ražotāji, kuru darba apģērbu ražošanā bija izmatotas GORE-TEX un GORE-PYRAD (apģērbs ar aizsardzību pret elektrisko loku) mikroporu membrānu audumi. Apģērbi ir viegli, ērti, elpojoši, labi aizsargā pret lietu un vēju, pret aukstumu, valkājot un mazgājot ir laba noturība pret nodilumu. Tas tiek panākts ar mikroporu membrānu tehnoloģiju, kas attīstoties tagad aizsargā arī pret liesmu un elektrisko loku.

Savukārt krāsas izvēli ietekmēja tirgus piedāvājums un izvēles iespējas. Ražotāji piedāvāja divu krāsu apģērbu komplektus – spilgti oranžā un spilgti dzeltenā krāsā, ar tumši zilām detaļām. Izvērtējot darba apģērbu oranžā krāsā, konstatēts, ka audums tiek speciāli krāsots, krāsošanas process ir sarežģīts un laikietilpīgs, līdz ar to palielinās tā ražošanas izmaksas. Savukārt darba apģērbu spilgti dzeltenā krāsā piedāvā vairāk ražotāju, palielinot konkurenci un izvēles iespējas. Darbinieki atzīst, ka košā krāsa darba procesā palīdz labi saskatīt vienam otru, kas dod papildus drošību.

Ņemot vērā jaunā darba apģērba funkcionalitāti un noturību, jaunais darba apģērbs aizstās līdz šim lietotās 15 darba apģērba vienības, piemēram, lietus mēteļus, jakas un puskombinezonus, signalvestes, šūto sieviešu un vīriešu darba apģērbu no parastā auduma un no auduma ar aizsardzību pret elektrisko loku, gan vasarai, gan ziemai. Turklāt apģērbs ir universāls un piemērots gan sievietēm, gan vīriešiem. Jaunā darba apģērba iegāde ilgtermiņā būtiski samazinās AS “Sadales tīkls” izmaksas, kas nepieciešamas darba apģērba iegādei un uzturēšanai. Augstas redzamības darba apģērbus izmanto arī tādi operatīvie dienesti kā Valsts policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests u.c.

Jaunie darba apģērbi tiks ieviesti pakāpeniski līdz 2022. gadam. Līdz tam laikam tiks izmantoti abi – gan jaunie spilgti dzeltenie, gan bordo krāsas darba apģērbi. Lai identificētu uzņēmuma darbiniekus, uz darba apģērba izvietots AS “Sadales tīkls” logo, tas ir melnā krāsā un atrodas gan uz krūtīm, gan uz muguras. Ņemot vērā, ka, jauno darba apģērbu ieviešanas laikā sabiedrībā var parādīties krāpnieki, kuri, iegādājoties spilgti dzeltenus tērpus, uzdosies par AS “Sadales tīkls” pārstāvi, atgādinām, ka uz AS “Sadales tīkls” darbinieka darba apģērba ir izvietots uzņēmuma logo, darbiniekam vienmēr līdzi ir darbinieka apliecība un šaubu gadījumā jālūdz to uzrādīt. Turklāt uzņēmuma darbinieki pārvietojas ar transportlīdzekļiem, uz kura ir AS “Sadales tīkls” logo.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru