Vēlaties pārsteigt vīru ar gardām vakariņām? Pagatavojat viņam un citiem ģimenes locekļiem noslēpumaino sautējumu “Slinkā sieva”.
Varbūt sieva arī ir slinka, bet sacepums pēc šis receptes sanāk neticami gards un ļoti sātīgs. Viņa izskatās tik skaisti un bagātīgi, ka kaut tūlīt liec svētku galdā. To var pagatavot dažu minūšu laikā, ja jums ledusskapī ir pelmeņi, siers un olas. Saglabājat šo recepti un pārsteidzat savas ģimenes locekļus ar savu kulinārijas meistarību.
Produktu sastāvs:
500 grami saldētu pelmeņu;
200 grami cietā siera;
5 svaigas olas;
3 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes;
sāli un maltos melnos piparus – pēc garšas;
dilles, pētersīļu zaļumi.
Pakāpenisks gatavošanas process:
Jebkuras formas veidni (labāk izmantot apaļu, tad sacepums izskatīsies kā svētku pīrāgs) iesmērēt ar sviestu.
Ielikt veidni cepeškrāsnī uz 3-4 minūtēm.
Saldētus pelmeņus izņemt no ledusskapja un atstāt siltā vietā uz desmit minūtēm. Padoms. Lai pagatavotu sacepumu ātri, labāk izmantot veikala pelmeņus (pat ne pašus dārgākus). Ja vēlaties, var izmantot mājās gatavotus pelmeņus (tikai pagatavojat tos savlaicīgi un sasaldējat saldētavā).
Pēc tam tos ielikt karstā formā un samaisīt. Tas jādara tādēļ, lai pelmeņi nepieliptu pie formas dibena.
Zaļumus izskalot un smalki sakapāt. Tad apkaisīt ar zaļumiem pelmeņus. Padoms. Var izmantot jebkurus zaļums: tos, kas jums vairāk garšo.
Cietā siera gabaliņu sarīvēt uz rupjās rīves un uzbērt to uz pelmeņiem formā.
Bļodā iesist piecas olas, piebērt sāli un piparus pēc garšas, rūpīgi saputot ar putotāju vai dakšiņu.
Olu maisījumam pievienot trīs karotes krējuma ( 20%) vai majonēzes. Padoms. Var izmantot veikalā pirktu majonēzi vai varat to pagatavot paši.
Atkal visau rūpīgi saputot ar putotāju vai dakšiņu.
Iegūto maisījumu ieliet formā kur jau ir salikti pelmeņi.
Likt formu ar sacepumu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem, uz 30-40 minūtēm.Galdā sacepumu var pasniegt kā siltā, tā arī aukstā veidā – vienlīdz garšīgi.
Labu apetīti.
[…] LASI VĒL: Sacepums ”Slinkā sieva” pārsteigs visus ar savu garšu un sastāvu […]