Puķkāpostu sacepums – viegli, gardi un veselīgi

 Šoreiz steidzam iepriecināt dārzeņu ēdienu cienītājus, sevišķi tos, kam garšo puķkāposti. Puķkāpostu sacepums ar sieru – tas ir ne tikai veselīgi, bet arī ātri un garšīgi!

LASI VĒL: Kā visgaršīgāk pagatavot puķkāpostus. Neko labāku vēl neesmu ēdusi! Tagad gatavoju tikai tā!

Recepte ir ļoti vienkārša un sevišķas kulinārijas iemaņas arī nav vajadzīgas. Un ēdiena kaloriju skaits arī nav liels, jo šeit nav nedz mīklas, nedz saldā krējuma. Taču, ja vēlaties sacepumu padarīt vēl diētiskāku, tad aizvietojiet mocarellas sieru ar tofu. ( sojas sieru)

Sastāvdaļas

1 Puķkāposts

2 Olas

0.5 tk. oregano (raudene)

2 daiviņas ķiploki

Sāls  pēc garšas

Melnie pipari ( malti) pēc garšas

500 g Mocarella

Pētersīļi

Pagatavošana

Kāpostu sarīvējiet uz rupjās rīves. Pievienojiet olas, raudeni, sāli, piparus pēc garšas un saspiestu ķiploku.

Mocarellu sarīvējiet, atlieciet apmēram 100 gr, pārējo lieciet klāt puķkāpostam. Samaisiet.

Izklājiet masu līdzenā slānī uz iesmērētas pannas un cepiet apmēram 25 minūtes 170 grādu temperatūrā. Pārkaisiet atlikušo sieru un ielieciet sacepumu vēl uz pāris minūtēm cepeškrāsnī.

LASI VĒL: 8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

Atliek vien sagriezt sacepumu kraukšķīgos gabaliņos, pārkaisīt ar zaļumiem un baudīt! Ļoti sierīgi un ļoti maigi….Ātrāk padalieties ar recepti saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru