Priekšlasījums “Alberta iela cauri laikiem” Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā

2019. gada 29.septembrī plkst. 14.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs, Alberta ielā 12-9, aicina apmeklēt priekšlasījumu “ALBERTA IELA CAURI LAIKIEM (20. GS. 20. GADI-21. GS. SĀKUMS)”. Priekšlasījumu lasīs muzeja speciāliste Mag. hist. Maija Ārena.

Turpinot iepazīstināt ar Alberta ielas vēsturi, šoreiz uzmanība tiks pievērsta laika posmam no starpkaru perioda līdz pat mūsdienām. Šis posms ir teju 100 gadus ilgs un ietveru ļoti atšķirīgus periodus. 20. gs. 20. gados jau bija mainījusies attieksme pret jūgendstilu un kā tika uztverta Alberta iela un tās ēkas. Līdz ar attieksmi vēlākos gados mainījās arī ēku stāvoklis. Mūsdienās šī iela ir ievērojams tūrisma objekts, bet tā nav bijis vienmēr. Mainījušies ir iedzīvotāji, kas sākotnēji ievācās jaunieceltajās ēkās, lai vēlākos gados tās steigā atstāstu. Pēc Otrā pasaules kara daļa dzīvokļu piedzīvoja sadalīšanu komunālajos dzīvokļos. Līdz atkal 20. gs. 90. gados ēku vecie īpašnieki vai viņu mantinieki atguva savu īpašumu un sākās jauns posms Alberta ielas vēsturē.

Apmeklējot priekšlasījumu, būs iespēja uzzināt, kad atdzima slavenās Alberta ielas ēkas, kas bija Fricis Gailis, kura vārdā 1944. gadā nosauca ielu, kāds slavens dzejnieks ir viesojies Alberta ielā 11, kura ēka bija tā, kur varēja nonākt “špiku” nagos starpkaru posmā, ko Alberta ielā darīja Zviedrijas kroņprincese Viktorija un kādi ievērojami mākslinieki, arhitekti un citu profesiju pārstāvji dzīvojuši šajā krāšņajā ielā.

Biļešu cenas:

Pieaugušie 2.50 EUR

Skolēni, studenti, pensionāri 1.50 EUR

Vairāk informācijas:

Speciāliste Maija Ārena

+371 67331641; +371 29286751; +371 26392540; [email protected]

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums.

Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru