Poļu torte “Karpata” – oriģināla un bezgala garda!

Pagatavošana

Sviestu, pienu, ūdeni, sāli liek sautēties un ļauj masai sākt vārīties. Iesijājiet tajā miltus. Maisiet, līdz iegūta viendabīga masa, neizslēdzot uguni.

Pārlieciet mīklu traukā, ļaujiet tai atdzist. Sajauciet mīklu ar olām (liekot citu pēc citas), līdz iegūta viendabīga masa.

Sadaliet mīklu divās daļās. Vienu mīklas daļu lieciet cepamajā formā un pēcām 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī.

Mīklu nevajag izlīdzināt – tai nav jābūt līdzenai. Apberiet mīklas virskārtu ar mandeļu skaidiņām, pēcāk lieciet atpakaļ cepties 30 minūtes. Lieciet 450 ml piena katlā, ļaujiet tam sākt vārīties.

Olas, cukuru, vaniļu samaisiet ar putojamo lāpstiņu, līdz iegūta viendabīga masa. Pievienojiet klāt cieti, visu rūpīgi pārmaisiet. Pielejiet masai klāt pāri palikušo pienu un rūpīgi visu pārmaisiet.

Pusi no karstā piena pārlejiet klāt sakultajām olām, visu rūpīgi samaisiet. Pārējo atstājiet uz plīts, pielejiet tam klāt olu un piena maisījumu, maisīt tik ilgi, kamēr masa sabiezēs.

Izslēdziet uguni, pārmaisiet visu, pārklājiet to ar pārtikas plēvi un ļaujiet atdzist.

Izņemiet pirmo kārtu no cepamās formas. Lejiet formā iekšā otru mīklas daļu, to nav nepieciešams apbērt ar mandeļu skaidiņām, lieciet atpakaļ cepeškrāsnī uz apmēram 25 minūtēm.

Abas kārtas nepieciešams atdzesēt. Ar miksera palīdzību sakuliet sviestu un krēmu, līdz iegūta gaisīga masa (krēmu lieciet klāt sviestam pa nelielām porcijām).

Tagad pienācis laiks likt kopā torti. Jūs to varat darīt cepamajā formā, apklājot bortiņus ar pārtikas plēvi.

Kūkas pamatnē lieciet kārtu, kurai pa virsu nebija mandeļu skaidiņas, pa virsu tai lieciet visu pagatavoto krēmu, lieciet otro tortes kārtu.

Torti nepieciešams pirms lietošanas paturēt 3 stundas ledusskapī. Pēc norādītā laika torte ir gatava baudīšanai!

Lai jums labi garšo!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru