Pievērs uzmanību! 8 signāli, ar kuru palīdzību acis brīdina par veselības problēmām

Neskaidra redze

Ja bieži lietojat datoru, iespējams, ka tik pat bieži nākas sadzīvot ar dedzinošu sajūtu acīs un redzes traucējumiem. Ja skatoties ierīces ekrānā redze kļūst neskaidra, tas var liecināt par datoru lietotāju redzes sindromu. Ar laiku tas sniegs aizvien lielāku diskomfortu. Nepieciešams nekavējoties vērsties pie acu ārsta, lai tas izrakstītu zāles vai nepieciešamos vitamīnus.

4

Aklais punkts

Neliels aklais punkts var slēpt zem sevis ļoti dziļu un nozīmīgu iemeslu. Ja līdz ar aklajiem punktiem redzat arī līnijas vai vilnīšus, tas var būt saistīts ar migrēnu. Šie aklie punkti parasti veidojas līdz ar galvassāpēm.

5

Sajūta, ka acis ir izvirzītas uz āru

Tas var būt saistīs ar vairogdziedzera darbības problēmām. Parasti šāda parādība rodas tad, ja dziedzera darbība ir pastiprināta. To plašāk pazīst arī kā hipertireozi.

6

Acu baltumi kļūst dzelteni

Šis stāvoklis zināms kā dzeltenā kaite. Tā bieži novērojama zīdaiņiem, kam vēl nav attīstījusies aknu darbības funkcijas, bet tas var notikt arī ar pieaugušajiem. Ja pieaugušam cilvēkam acu baltumi kļūst dzelteni, tas liecina par aknu, žultspūšļa vai žultsceļu darbības traucējumiem.

7

Neskaidra, miglaina redze

Tie cilvēki, kam ir cukura diabēts, pakļauti augstākam riskam iegūt jebkādas redzes problēmas. Visizplatītākā ir diabētiskā retinopātija. Šī slimība ietekmē acu asins apgādi un kopējo acs asins sistēmas darbību, apasiņotību. Tieši šis ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pieaugušie cilvēki paliek akli.

8

LASI VĒL: Kas ir sarkoma? Bīstams audzējs, kuram praktiski nav simptomu

Redzes dubultošanās, neskaidra redze vai pat redzes zudums

Ja pēkšņi izjūtat redzes dubultošanos, pasliktināšanos vai pilnībā zaudējat redzi, nekavējoties vērsieties pēc mediķu palīdzības. Tas viss var liecināt par insultu!

9

Tieši šādos veidos mūsu redze signalizē par veselības problēmām. Līdzko radušās jebkādas problēmas ar redzi, nekavējoties dodieties pie ārsta. Viss mūsu organismā ir savstarpēji saistīts.

Vienmēr ieklausieties sava organisma sniegtajos signālos, jo tas ir Jūsu labākais sabiedrotais. Dalieties arī ar saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru