Pazīstams kurpnieks ieteica labu metodi, kā atbrīvoties no nepatīkamā apavu aromāta

Tiek uzskatīts, ka iemesls, kādēļ apavi nepatīkami smako, saistāms ar kāju svīšanu, taču sviedriem pašiem nav smaka, kas varētu radīt neērtības.

Smaka rodas tad, kad sviedri nonāk saskarsmē ar apkārt esošajām baktērijām vai mikrobiem. Visbiežāk šādam riskam pakļauti apavi no mākslīgajiem materiāliem – tie elpo daudz sliktāk par dabīgajiem, rodas gaisa cirkulācijas problēmas, kā rezultātā baktērijas vienkārši “vārās” pašas savā sulā, šādā veidā arī radot nepatīkamo aromātu. Lieki pieminēt, ka apaviem nekad nevajadzētu būt pārāk apspīlētiem, jo tādā veidā svīšana tikai pastiprinās. Piemēram, iegādājieties daudz lielāku izmēru apavus.

Ja jums ir zināma šāda situācija, jau laikus iesakām nenokārt galvu. Mēs ieteiksim jums  visdažādākos veidus, kā atbrīvoties no nepatīkamā apavu aromāta ar visdažādāko metožu palīdzību.

Kā šādos gadījumos rīkoties?

Atvainojiet par mazliet skarbo realitātes atklāšanu, taču ir daudz vieglāk izvairīties no nepatīkamā aromāta veidošanās nekā pēcāk cīnīties ar aromāta izvadīšanu. Šajā ziņā personīgā higiēna jāierindo pirmajā vietā. Taču ikdienā bieži nākas saskarties ar to, ka jāpavada visa diena, nēsājot kājās apavus, turklāt sportistiem ir vēl trakāk – viņi parasti nosvīst no galvas līdz kājām.

Izvairīties no smakām palīdzēs maināmas iekšējās zolītes. Vakarā atnācāt mājās, izņēmāt zolītes, izmazgājāt tās, ļaujiet arī saviem apaviem izvēdināties, pēc tam lieciet jaunas zolītes atpakaļ. Vislabāk izvēlēties perforēta lateksa pēdiņas jeb zolītes.

Ja jūs zināt, ka jums stipri svīst kājas un jums nāksies aktīvi sportot vai visu dienu pavadīt apavos, paņemiet līdzi vairākas maiņas zeķes. Vislabāk zeķes izvēlēties no kokvilnas auduma.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru