Pazīstams kurpnieks ieteica labu metodi, kā atbrīvoties no nepatīkamā apavu aromāta

Kā atbrīvot apavus no nepatīkamiem aromātiem?

Ūdeņraža pārskābe. Tas ir spēcīgs līdzeklis cīņā ar baktērijām, turklāt pārskābei vispār nav nekāda aromāta. Ņemiet ūdeņraža pārskābi, ar to samitriniet vates disku vai pa taisno ielejiet apavu iekšienē. Ja esat ielējuši par daudz, ar salveti uzsūciet lieko. Atstājiet iedarboties visu diennakti.

Iedarbība šim līdzeklim patiešām ir laba, taču ir materiāli, kas ūdeņraža pārskābes iedarbības rezultātā var mainīt krāsu.

Dzeramā soda. Lielisks nepatīkamo apavu aromātu noņēmējs, kas atrodams teju jebkurā virtuvē. Ieberiet apavu iekšienē sodu tā, lai tā vienmērīgā kārtiņā pārklātu visu apavu iekšieni – gan malas, gan pamatni. Kā lai pēc tam no apaviem dabū to ārā? Pavisam vienkārši – pēc 24 stundām izsūciet ar putekļu sūcēju!

Lieta tāda, ka šī metode ir laba, bet tā nespēj pilnībā atbrīvot no nepatīkamā aromāta – kaut kas galu galā vēl būs jūtams. Taču, ja jūsu situācija nav tik traka, tad šī metode noteikti līdzēs.

Skarbā vīriešu metode – spirts. Ar šīs metodes palīdzību būs jāievēro divi soļi. Pirmais – ar spirtā pamērcētu vates disku iesmērējiet visu apavu iekšējo daļu. Otrais solis – ar spirtu samērcētu vates disku palieciet zem apavu zoles – tā ir vieta, kur baktērijas saražojas visvairāk. Turiet to tik ilgi, kamēr vates disks pilnībā izžūs. Ja situācija ir daudz smagāka, tad procedūru būs nepieciešams atkārtot.

Šīs metodes izmantošanā pilnīgi no smakas atbrīvoties nebūs iespējams, tādēļ jāņem vērā, ka metodi var nākties atkārtot.

Sasaldēšana uz 12 – 24 stundām. Šī ir ļoti bieži rekomendēta metode, jo baktērijas zemās temperatūrās iet bojā. Problēma tāda, ka šī metode izmantojama sezonāli. Ja ārā ir auksts, tad nekādu problēmu nerodas. Taču, ja ārā ir silts, tad nāksies izmantot savu saldētavu. Apavus kārtīgi jānotīra, jāieliek maisiņā un tad saldētavā. Izņēmums: kaučuka un lateksa kurpes.

Ar šīs metodes palīdzību iespējams atbrīvoties no smakas tikai tad, ja tā ir pavisam neliela. Vēl viens mīnuss – ja ārā nav ziema, tad apavi jāliek saldētavā. Cik gan veselīgi ir likt blakus produktiem apavus? Reti kurš sadūšojas likt apavus blakus ēdienam, lai atbrīvotos no nepatīkamiem aromātiem. Turklāt, pēc izņemšanas no saldētavas, apavi būs vēl jāatsaldē un jāizžāvē, jo tajos radīsies kondensāts.

Zaļās tējas paciņas. Ir vēl viens aromātu absorbētājs, kuram ir arī patīkama smarža. Ielieciet savos apavos 2 – 3 zaļās tējas maisiņus un atstājiet tos 24 stundas iedarboties.

Diemžēl šī metode nav pati labākā, jo pat apavu sasaldēšana spēj daudz labāk tikt galā ar nepatīkamo aromātu. Šis gadījums noderīgāks būs tad, ja vēlaties tikt vaļā no jaunu apavu nepatīkamā aromāta.

Kā lai novērš kāju un apavu nepatīkamo aromātu?

Kā jau mēs iepriekš minējām, nepatīkamā aromāta iemesls ir sviedri, kas nonākuši kontaktā ar baktērijām vai mikrobiem. Izvēle ir pavisam vienkārša: pieņemt zināmus mērus, lai jau sākotnēji novērstu šādu iespējamību.

Mēs jums piedāvājam iepazīties ar pavisam vienkāršu līdzekli šīs problēmas risināšanai.

Kājām:

  • Teymurova pasta
  • Apavu dezodorants
  • Formagel
  • Antiseptiķi apavu apstrādei, lai dezinficētu kāju sēnīti:
  • Mikostop
  • Hlorgeksidins 1%
  • Miramistin
  • Dezavid

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru