Patmīlīgus cilvēkus nodod uzacis

Bet, kad dalībniekiem parādīja tikai uzacis no tām pašām fotogrāfijām, viņi atkal pareizi identificēja cilvēkus ar paaugstinātu pašvērtējumu. Pat tajā gadījumā, kad „narcisu” uzacis pārlika uz citu cilvēku fotogrāfijām – un otrādāk, rezultāts bija tas pats: uzacis nodeva patmīlīgos cilvēkus.

Kā izrādījās, „narcisiem” uzacis ir ļoti raksturīgas – biezas, platas un tumšas. Jo pamanāmākas uzacis, jo spilgtāk cilvēka personībā izpaužas narcistiskās īpašības. Pētījuma vadošā autore Miranda Džakomina (Miranda Giacomin) atzina, ka pagaidām gan nav skaidrs, vai tādas uzacis „narcisiem” izaug dabīgā veidā – vai arī rodas mākslīgi, dažādu manipulāciju rezultātā – izraustot, krāsojot, injicējot botoksu, vai izmantojot permanento tetovēšanu.

„ „Narcisi” dievina būt uzmanības centrā, mīl, kad par viņiem jūsmo, tāpēc viņi var speciāli kopt savas uzacis tādā veidā, ka tās pamana un atceras. Tas paaugstina viņu pašvērtējumu, tiem šķiet, ka tā viņi vairāk patīk apkārtējiem.”, – paskaidroja Džakomina, sniedzot interviju The Daily Mail.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru