Diemžēl visi nezin par to, ka vislabāk asimilējamais no olbaltuma produktiem ir olas baltums. Pasaules Veselības Organizācijā tiek uzskatīts, ka tieši tas ir dzīvnieku izcelsmes produktu etalons.
Šis produkts ir visiem noderīgs, it īpaši cilvēkiem, kuru vecums pārsniedz 40 gadu robežlīniju.
Iemesls ir tas, ka organismā olas baltums tiek asimilēts par 98%, pietam neradot kuņģī diskomfortu, kurš raksturīgs gaļas ēdienu patērēšanai. Turklāt olas baltums ir lieliski piemērots kā būvniecības materiāls jaunajām cilvēka šūnām.
Olas baltumā ir daudz B grupas vitamīnu, kuriem ir liela loma cilvēka veselībā. Tāpat olas baltums labvēlīgi ietekmē cilvēka imunitāti. Diezgan bieži cilvēki atsakās no olu lietošanas uzturā, baidoties no lielā holesterīna daudzuma, bet tā lauvas tiesa atrodas dzeltenumā.
Baltuma kaitīgums var būt tikai individuālas nepanesības gadījumā, piemēram, kad ir alerģija, arī uz vistas gaļu.