Patiesībā maltītes laikā nevar dzert ūdeni vai citus dzērienus. Tas tiešām nav nieks

Daudzi no mums ir dzirdējuši, ka nedrīkst dzert ūdeni ēdienreizes laikā. Tas tāpēc, ka no ūdens lietošanas atšķaidās kuņģa skābe un ēdiens sliktāk tiek pārstrādāts kuņģī. Jaunā zinātniskā izpēte un konstatēts vēl viens iemesls, kāpēc to nedrīkst darī.

Dienvidamerikas zinātnieki pārbaudīja 35 cilvēkus un pierādīja, ka dzeramais ūdens kas ir dzerts pēc ēšanas palielina cukura līmeni asinīs. Cukura līmenis palielinās vēl vairāk, ja mēs ūdeni lietojam ēšanas laikā.

Cilvēki ēda virtuļus, un zinātnieki analizēja cukura līmeni viņu organismā. Viena grupa dzēra ūdeni pirms ēšanas, otra – ēšanas laikā, un trešā – pēc ēšanas.

Izrādījās, ka dzeramais ūdens, kas tiek lietots ar ēdienu, noved pie cukura līmeņa paaugstināšanas.

Ūdens, ko dzeram pēc ēšanas, paaugstina cukura līmeni, bet nedaudz. Un viszemākais cukura līmenis bija tiem, kuri dzēra ūdeni pirms ēšanas.

Tāpēc, ja vēlaties izvairīties no diabēta, jums vajag mēģināt dzert ūdeni pirms ēšanas. Izvairieties no ēdiena un dzēriena lietošanas vienlaicīgi, vai pēc ēdienreizes.

Kur slēpjas problēma ar cukuru?

Mūsu ķermeņa šūnas sadedzina cukuru ar fermenta palīdzību, tas ir insulīns. Tas dod organismam enerģiju. Jautājums, kas notiek, kas cukurā līmenis ir paaugstināts.

Kad cukurs asinīs palielinās, aizkuņģa dziedzeris sāk ražot vairāk insulīna, lai tas var normalizēt cukuru līdz vajadzīgam līmenim.

Turklāt svarīgi saprast, ka cukura diabēts — tā nav saldumu cienītāju slimība. Tā piemēram 1.tipa diabēta rašanās nav saistīta ar pārmērīgu saldumu lietošanu. Diabēts attīstās, kad cilvēka imūnsistēma uzbrūk viņa paša aizkuņģa dziedzerim, kā dēļ viņš vairs neizstrādā insulīnu. Savukārt 2. tipa cukura diabēta gadījumā, cukurs tikai netieši ir saslimšanas cēlonis — pats par sevi cukurs neizraisa diabētu.

Kas Tas ir 2. tipa diabēts?

Tiem, kam ir 2. tipa diabēts, insulīns veidojas, bet cilvēka šūnas nevar to izmantot. Mediķi to dēvē par “insulīna rezistenci”. Vispirms ķermenis rada vairāk insulīna, lai normalizētu glikozes daudzumu, bet pēc brīža insulīna kļūst mazāk, un cukurs sāk sajaukties ar asinīm.

tipa diabēta rašanās iemesls.

Vecums 45 gadi un vairāk.

Diabēts ir ģimenes locekļiem. Ģenētiski diabēts var iedzimt arī jums.

Maza fiziskā aktivitāte vai tās pilnīgs trūkums.

Smēķēšana un stress.

Tāpēc, lai izvairītos no diabēta rašanās, dzeriet ūdeni pirms ēšanas. Tas var būtiski samazināt diabēta rašanos.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru