Medus kūka: vienkārša recepte – nepārspējams rezultāts! Gatavot obligāti!

Pagatavošana:

Mīkla. Nelielā katliņā sajauc cukuru, medu un sviestu. Karsē uz lēnas uguns 3-5 minūtes, kamēr veidojas putas, visu laiku maisot. Pēc tam pievieno sodu, nepārtraucot maisīt vāra vēl minūti. Masa paliks gaisīga un palielināsies tās apjoms.

Noņem no uguns un liek klāt miltiem un visu kārtīgi samīca. No sākuma mīkla var šķist lipīga, taču kad tā atdzisīs, tā kļūs elastīga.

No iegūtās mīklas veido kukulīti, kuru sadala 8 vienādās daļās. ( tās var atstāt turpat uz galda, tikai apklāt ar pārtikas plēvi, lai neapkalst)

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izrullē mīklas kārtu apļa formā, necenšoties uztaisīt ideālu apli. Pannā ieklāj cepampapīru, liek virsū kārtu  un cep apm. 3-5 minūtes. Mīkla ātri paliek brūna un pārcept nevajag. Kārtas formu veido uzliekot virsū trafaretu(  D- 24 cm) un lieko nogriež ar nazi. To dara uzreiz pēc izņemšanas, kamēr kārta vēl ir mīksta, jo atdziestot tā paliks cieta kā cepums. Atgriezumi noderēs medus kūkas dekorēšanai. Šādā veidā izcep visas astoņas kārtas.

Krēms. Sakuļ olas ar cieti.

Uzsilda pienu, taču nevāra. Akurāti, pa daļām ielej pienu  sakultajās olās, nepārstājot kult.

Atkal pārlej masu katlā un vāra uz lēnas uguns, maisot apm. 5 minūtes, līdz masa kļūst bieza. Nebaidieties no kunkulīšiem – tie izzudīs un beigās krēms būs līdzens un viendabīgs. Nedaudz atdzesē.

Pie siltās masas pa daļām pievieno vārīto iebiezināto pienu, kuļot ar mikseri.

Sviestu( istabas temperatūrā) sakuļ atsevišķi un tad liek klāt pārējai masa, atkal kuļot ar mikseri.

Arī krējumu sakuļ atsevišķā traukā, līdz tas kļūst gaisīgs( apm. 3-4 min.) visbeidzot iecilā to pārējā masā.

Torti kārto liekot kārtas vienu uz otras, pa vidu bagātīgi iesmērējot krēmu. Virs krēma katrā kārtā uzkaisa nedaudz mīklas atgriezumus, kas iepriekš sablenderēti.

Kad visas kārtas saliktas , apsmērē kūku ar krēmu, skaisti nolīdzinot un virsū saber sablendētos atgriezumu pārpalikumus. Torti var rotāt ar augļiem vai ogām, pēc izvēles.

Obligāti jāļauj tortei savilkties, tāpēc tā jāatstāj ledusskapī vismaz uz nakti. Un no rīta baudīt tās debešķīgo garšu.

Šī maigā medus kūka iepriecinās jūs un liks  brīnīties jūsu draugiem.

Tagad jūs ziniet, kā pagatavot visgaršīgāko medus kūku! Ar citu kūku labākajām receptēm jūs variet iepazīties šeit.

 

Medus kūka ar skābā krējuma krēmu – ļoti, ļoti garda! SPIED ŠEIT!

Arī interesanti: Medus kūka: Labākā recepte! Viegla cepšana, ātri pagatavojama, neprātīgi garda! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru