Pagatavošana:
Marinējam sīpolus:
sīpolus sagriežam un saliekam nelielā traukā. Pieliekam ūdeni, cukuru, sāli un etiķi. Visu sajaucam un atstājam uz 10-15 minūtēm marinēties
Mazos kubiņos sagriežam krabju nūjiņas un šķiņķi.
Cieti novārītas olas, notīrām un sadalām – dzeltenumus un baltumus atsevišķi. Uz rupjās rīves sarīvējam olu baltumus.
Uz smalkās rīves sarīvējam olu dzeltenumus.
Krabju nūjiņas, šķiņķi un olu dzeltenumus samaisām ar majonēzi (katru atsevišķi).
Izklājam salātus slāņiem:
— uz rupjās rīves sarīvēti kausētie sieriņi. nosmērējam ar majonēzi.
— olu dzeltenumi.
— marinēti sīpoli.
— krabju nūjiņas.
— ābols, notīrīts un sarīvēts uz rupjās rīves.
— šķiņķis.
— grauzdēti zemesrieksti, sasmalcināti.
Olu baltumus, sarīvētus uz rupjās rīves, sadalām divās daļās, vienā pieliekam majonēzi un noklājam kā nākamo kārtu.
Bet otru olu baltumu pusi noberam salātiem pa virsu.
Noliekam salātus ievilkties pāris stundas.
Pirms liekam uz galda, dekorējam ar pētersīļa zariņu un olīvām.
Labu apetīti!
avots