Pankūkas bez olām ar pienu

Un kā jūs gatavojat iecienītās pankūkas, kuras garšo teju visiem jau kopš agras bērnības? Pankūku mīkla ir ļoti viegli pagatavojama: milti, piens, cukurs, šķipsniņa sāls un ola.

Bet ko darīt, ja mājās nav olu, bet tik ļoti gribētos pagatavot gardas pankūkas? Tad droši varat tās gatavot arī bez olām!

Un tas nebūt nav joks. Pankūku gatavošanas bez olām ir ļoti izplatīta parādība alerģisku cilvēku vidū. Tās gatavo uz piena, kefīra vai sūkalu pamata. Tā kā vizuāli šādas pankūkas nekādi neatšķiras no parastajām, tās var atšķirti tikai un vienīgi pēc garšas. Vai tie ir garšīgāki par parastajām pankūkām – tas ir pēc katra paša uzskatiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 l piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 0,5 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 glāzes kviešu miltu
  • 0,5 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Dziļā bļodā sajauciet kopā visas sausās pankūku sastāvdaļas: miltus, cukuru, cepamo pulveri, kā arī sāli.
  2. Aplejiet to visu ar siltu pienu. Obligāti pievienojiet masai klāt 3 ēdamkarotes olīveļļas. Ja gadījumā jums mājās nav olīveļļas, varat tā vietā izmantot arī saulespuķu eļļu.
  3. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisiet. Mīkla ir gatava.
  4. Uzsildiet pannu un cepiet savas pankūkas tāpat, kā ceptu parastās.

Gatavot visparastākās pankūkas prot jebkura saimniece, taču teju ne katrs ir gatavs izmēģināt kaut ko jaunu. Uzskatiet, ka šī recepte ir kā zīme tam, ka ir jāizmēģina pamainīt vecās labās vērtības. Kas zina, iespējams, ka tieši šis pankūku gatavošanas  veids kļūs par jūsu iecienītāko. Iesakiet šo recepti arī saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru