Paņemot mammas mašīnu, 14 gadus vecs jaunietis izraisa ceļu satiksmes negadījumu (VIDEO)

2.maijā ap plkst. 22.00 Valsts policijas Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju, ka Rēzeknes novadā Dricānu pagastā, iespējams, nepilngadīga persona vada a/m OPEL. Lai pārbaudītu šo informāciju, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, un lūguši vadītāju apstāties, lai veiktu ierasto dokumentu pārbaudi.

OPEL vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, ka arī bēgot no policistiem, netika galā ar a/m vadību un apgāzās. Pienākot pie automašīnas, likumsargi konstatēja, ka pie stūres sēž tikai 14 gadus vecs jaunietis, kurš no notikuma vietas tika nogādāts medicīnas iestādē.

LASI VĒL: Rīkojieties nekavējoties, ja uz automašīnas durvīm pamanāt monētu! (VIDEO)

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, 2003.gadā dzimis jaunietis bez atļaujas bija paņēmis mātes mašīnu un nolēmis ar to pavizināties.

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.5 panta 5.daļas, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, — uzliek naudas sodu mopēda vadītājam simt septiņdesmit eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam (izņemot velosipēda vadītāju) piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Savukārt pēc 149.4 panta, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) – uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no divsimt astoņdesmit līdz četrsimt trīsdesmit eiro.

Avots: youtube.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru