Paliek vēsāks? Uzstādi savus logus uz ziemas režīmu. Skatīties visiem (meistarklase)

Atcerieties, kā agrāk, kad palika vēsāks, mums nācās aplīmēt logus ar papīra strēmelēm, bet spraugas aizbāzt ar porolonu? Par laimi, šo piņķerīgo nodarbi var atstāt tālu pagātnē, uzstādot plastikāta logus.

Bet bieži vien uzstādītāji, padarot galveno darbiņu, aizmirst laimīgajiem jauno logu īpašniekiem paziņot par divām svarīgām lietām, un mēs tūlīt pastāstīsim, par kurām tieši.

  1. Nepieciešams regulāri sasmērēt visas kustīgās furnitūras detaļas ar eļļu. Procedūra jāatkārto 1 – 2 reizes gadā, izmantojot parastu mašīneļļu.
  2. Sezonu maiņā logi jāiestata vasaras un ziemas režīmā.

Kā regulēt plastmasas logus

Gandrīz visas mūsdienu konstrukcijas var noregulēt. Lai pārbaudītu, vai furnitūra uzstādīta citā režīmā, pietiek vien paskatīties uz speciāliem slēģiem, kas izvietoti uz vērtnes sānu virsmas.

Furnitūra tiek izmainīta ar speciālu slēģu palīdzību, kas atrodas vērtnes sānā. Ja uz slēģiem atrodas atveres sešstūra atslēgas, zvaigznītes formā vai arī ir ovāla forma, tad šādam furnitūras veidam, visticamāk, ir iespēja pāriet no vasaras uz ziemas režīmu un otrādi. Bet iespēju pārslēgties labāk noskaidrot vēl pirms logu montāžas. Lai pārslēgtu logu režīmu, vienkārši pagrieziet ar atbilstoša instrumenta palīdzību visus slēģus uz vērtnes (jo lielāks loga izmērs, jo lielāks slēģu daudzums) vajadzīgajā stāvoklī.

Ja vērtne pastāvīgi atrodas ziemas režīmā, tad tas izraisa papildus slodzi hermētiskajai gumijai, un tā ātrāk nodilst. Logu režīmu ir viegli pārbaudīt pastāvīgi. Salociet ar vērtni parastu papīra lapu: ja varēsiet papīru no loga viegli izvilkt, tas nozīmē, ka logs ir iestatīts uz vasaras režīmu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru