Pagatavo “Napoleonu” vien 15 minūtēs!

Ļoti daudziem garšo kūka “Napoleons”, taču tik pat daudzi nemaz nezina, no kā cēlies tās nosaukums. Kūka savu nosaukumu ieguvusi pateicoties simtajai gadadienai, kopš no Krievijas tika izdzīts karavadonis Napoleons Bonaparts. Šim nozīmīgajam datumam par godu tika izgudrots ne viens vien ēdiens, viena no tām būdama trīsstūrveidīga torte, kurai vajadzēja simbolizēt pulkveža cepuri.

LASI VĒL: Plaucētā mīkla eklēriem un vēja kūkām – veiksmes noslēpumus

Mūsdienās kūka “Napoleons” ieguvis citu formu, taču nosaukums, acīmredzams, saglabājies. Mēs jums šodien piedāvājam pagatavot “slinko” šīs tortes versiju.

Sastāvdaļas:

800 g cepumu “austiņas”

1 l piena

4 olas

150 g saldā krējuma

½ glāze cukura

6 ēdamkarotes kviešu miltu

vaniļas cukurs pēc garšas

LASI VĒL: Esat gatava kļūt par stilīgu mājsaimnieci? Tad tev noteikti ir jāzina šīs 10 viltības

Pagatavošana:

Sajauciet kopā olas, miltus un cukuru, tad lieciet klāt vaniļas cukuru, visu samaisiet un pēcāk lejiet klāt arī pienu. Uzlieciet iegūto masu uz nelielas uguns, nemitīgi to maisot tik ilgi, līdz krēms būs kļuvis biezāks un viendabīgs. Tagad varat ķerties klāt kūkas likšanai kopā. Cepumus pa vienam pamērcējiet krēmā un lieciet tos slāņos citu citam virsū. Kopā būtu jāsanāk apmēram 5 – 6 slāņiem.

Pēc tam, kad būsiet izklājuši visus cepumus, apsmērējiet gan tortes sānus, gan virsmu ar atlikušo krēma daļu un apberiet ar cepumu drumstalām.

LASI VĒL: Izveidojot caurumus biskvītā, viņa pat nenojauta, ka iegūs tik lielisku rezultātu!

Daudzas mājsaimnieces jau paguvušas iemīļot šo recepti, jo kūkas pagatavošana neprasa daudz laika un piepūles, taču pēc garšas tik tiešām atgādina veco labo “Napoleonu”. Pamēģiniet to pagatavot pašas un dalieties arī ar savām draudzenēm!

Šķir nākošo lapu un noskaties video!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru