Padomju ķirurga recepte: kā ātri tikt galā ar gripu, svarīgi paspēt jau pirmajās saslimšanas stundās

Nevar lietot daudz sāls – to zina visi. Aizraušanās ar pārāk sāļiem ēdieniem kaitē veselībai, izraisa problēmas ar šķidruma uzkrāšanos organismā. Bet izmantot sāli kā ārstniecisku līdzekli ir ļoti noderīgi.

Sāls šķīdums var izārstēt iekaisumu, ar to var skalot degunu un kaklu. Kādus brīnumus vēl var paveikt parastā sāls?

Šo recepti pārbaudīja ārsts Ivans Ščeglovs, kurš to izmantoja ievainotu karavīru ārstēšanai Otrā pasaules kara laikā! Par to pastāstīja viņa medmāsa.

Pēc medmāsas stāstiem, ķirurgs ar hipertoniskā šķīduma palīdzību ārstēja diezgan nopietnas brūces, kuras pēc 3-4 dienām pārstāja strutot un kļuva sārtas. Augstā temperatūra, izmantojot šādu metodi, ātri vien nokrita. Ščeglovam mirstības gadījumi praktiski nebija.

Kā tas iespējams? Lieta ir tāda, ka sāls šķīdums absorbē šķidrumu ar patogēnu mikrofloru, iesūcot visus netīrumus, un attīra audus.

Kādi ir sāls apsēja izmantošanas noteikumi?

1) Sāls daudzums šķīdumā nedrīkst pārsniegt 10 procentus. Labāk mazāk nekā vairāk. Pārsējs ar lielākas koncentrācijas šķīdumu var izraisīt kapilāru sagraušanu audos uzlikšanas vietā.

2) Materiālam, ko izmanto pārsēja uzlikšanai, jābūt gaisa caurlaidīgam (“elpojošam”). Tas ir obligāts punkts! Izmantojiet dabisko audumu – lina vai kokvilnas, daudzkārt lietotu un ne vienreiz vien mazgātu.

Ja izmantojat marli, salieciet to 8 kārtās. Jebkurš citu no minētiem materiāliem var likt 4 kārtās.

3) Sāls apsēja iedarbība attiecas tikai uz to vietu, uz kuru tas ir uzlikts.

4) Šāda ārstēšana var būt diezgan ilgstoša – nepieciešama vismaz nedēļa, lai redzētu efektu no sāls apsēja izmantošanas.

5) Šķīdumam pārsēja uzlikšanas laikā jābūt diezgan karstam. Audumu izspiest vajag vidēji – tas nedrīkst būt ļoti sauss un ne ļoti mitrs. Pietiniet to ar binti vai piestipriniet ar leikoplastu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru