Ošo paskaidro, kāpēc “pozitīvā domāšana” ir pilnīgs murgs

Zen” vispār nav tajā!

Vai jums kādreiz ir teikuši, lai jūs “noskaņojaties pozitīvi un visas jūsu problēmas izzudīs”?

Vai arī – “lai sasniegtu savus mērķus, pietiek ar to, ka tos vizualizējam un tiem pievienojam šķipsniņu pozitīva nolūka”?

Šī filozofija ir populāra jau vairākus gadu desmitus. Pārsvarā, pateicoties tādām grāmatām, kā “Kā iegūt draugus un iepatikties cilvēkiem?” vai “Domā un kļūsti bagāts”.

Taču vai tas mums palīdzēs dzīvot apzinātāku un pilnvērtīgāku dzīvi? Diez vai.

Garīgais skolotājs Ošo uzskata, ka šī ir viena no “visdraņķīgākajām filosofijām”.

Lūk, kāpēc pozitīvā domāšana jums nepalīdzēs

Kad Ošo tika jautāts, ko viņš domā par “pozitīvās domāšanas” kustību, Ošo atbildēja, ka tā nes vairāk ļaunuma nekā labuma.

Kāpēc? Tāpēc, ka tas nozīmē, ka mēs noliedzam realitāti un paliekam negodīgi paši pret sevi: “Pozitīvās domāšanas filozofija ir nepatiesa. Tā māca būt negodīgam pret sevi. Tas nozīmē redzēt noteiktas lietas un noliegt, ka tās redzat. Tas nozīmē, ka mānāt sevi un citus.”

“Pozitīvā domāšana ir vienīgā draņķīgā filozofija, kura cilvēku prātos ir ienesta no Amerikas – nekas vairāk. Deils Kārnegijs, Napoleons Hills un kristiešu garīdznieks Vinsents Pīls – visi šie cilvēki piepildījuši amerikāņu prātus ar pilnīgi absurdu pozitīvās filozofijas ideju.

Šī filozofija īpaši pievelk viduvējus prātus.

Deila Kārnegija grāmata “Kā iegūt draugus un iepatikties cilvēkiem?” tirāžas ziņā ir nākamā aiz Bībeles. Neviena cita grāmata nav spējusi iekarot tādu popularitāti. Patiesībā kristiešu Bībele nevar būt konkurents, jo bieži tā tiek dalīta par velti. Taču cilvēki pirka un pērk Deila Kārnegija grāmatas. Neviens tās nedalīja par velti. Un tā izveidojās sava veida ideoloģija, pēc kuras radās daudz citu grāmatu, taču man šis ideoloģijas veids nav pieņemams.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru