Nopirku 2 kg vistas sirsniņu un pagatavoju tik gardus salātus, ka ciemiņi bija sajūsmā

Kuru vistas daļu jūs visbiežāk izmantojiet salātiem? Ļoti daudzas saimnieces gatavo salātus, izmantojot vistas fileju. Izrādās, ka salāti no vistas sirsniņām izdosies daudz gardāki nekā no vistas filejas, turklāt arī sulīgāki.

Mēs vēlamies padalīties ar jums ar ļoti gardu vārītu vistas sirsniņu salātu recepti. Šāds ēdiens spēs izdekorēt jebkuru svētku galdu. Ieprieciniet savus tuviniekus ar šiem salātiem – viņi būs priecīgi!

Sastāvdaļas:

  • 600 g vistas sirsniņu
  • 2 lauru lapas
  • 3 melno piparu graudiņi
  • sāls pēc garšas
  • 150 g burkānu
  • 100 g konservētu zirņu
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
  • 1 tējkarote zaļo lociņu
  • krējums pēc garšas
  • 150 g sīpolu

Pagatavošana:

  1. Kārtīgi nomazgājiet vistu sirsniņas, nogrieziet liekos taukus. Lieciet gaļu verdošā ūdenī, pievienojiet klāt sāli un lauru lapas. Sirsniņas vāriet 25 minūtes.
  2. Notīriet burkānus un sīpolus. Sīpolus sasmalciniet, bet burkānus rupji sarīvējiet.
  3. Sīpolus apcepiet saulespuķu eļļā vismaz trīs minūtes. Tad sīpoliem klāt lieciet burkānus un vēl piecas minūtes cepiet. Visu kārtīgi samaisiet un noņemiet pannu no uguns.
  4. Sagrieziet vistu sirsniņas četrās daļās.
  5. Ņemiet salātu bļodu, lieciet tajā vistas sirsniņas, burkānus ar sīpoliem, konservētus zirnīšus, pieberiet klāt sāli, pielieciet krējumu un rūpīgi samaisiet.

Apsveicam – gardie salāti ir gatavi! Atliek vien pievienot iemīļotākās garšvielas. Saglabājiet šo unikālo recepti un noteikti dalieties arī ar draugiem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru