No Pelnrušķītes par princesi jeb kā mana virtuve beidzot kļuva mājīga un komfortabla

Gribēju ar jums padalīties ar savu mazgabarīta virtuves dizainu un plānojumu. Virtuves platība ir 5.4 m2 . Ķieģeļu māja, čehu eksperimentālais plānojums, 1970. gada ēka.

Mums virtuve ir vieta, kur tikai tiek gatavots ēdiens, jo ir atsevišķa ēdamistaba. Izvēlējāmies aprīkojumu un krāsu gammu. Izlēmām noriskēt un izvēlējāmies melno ar balto krāsu, kombinācijā ar sudraba detaļām. Nedaudz baidījāmies par melnās krāsas izmantošanu, kas jau tā nelielo virtuvi varētu padarīt vēl mazāku. Līdz šim virtuves iekārta bija ķiršsarkanā krāsā ar izgrieztām fasādēm, kuru nomainījām uz tīri baltām.

Ņemot vērā to, ka virtuve bija neliela, nācās ekonomēt katru centimetru. Visu datorā  aprēķināju un sazīmēju pats, jo pašam ir nepieciešamās zināšanas. Griestu augstums, gaismekļu izvietojums, piekaramo un uz grīdas esošo skapīšu vietas, tāpat arī sadzīves tehnikas novietojums, kabeļu plānojums – to visu izdarīju pats. Virtuves iekārta tika pasūtīta pēc nestandarta izmēriem, kas projektu sadārdzināja.

Visu tehniku, izņemot ledusskapi, arī izvēlējāmies melnā krāsā. Plīts virsmas, cepeškrāsns , mikroviļņu krāsns, nosūcējs – viss no melna, rūdītā stikla. Izlietne – no melna akmens. Iebūvētā trauku mazgājamā mašīna tika novietota vienīgajā iespējamajā vietā. Zem izlietnes tika uzstādīts atkritumu smalcinātājs un ūdens filtrācijas bloks.

Uz grīdas – pulēta porcelāna flīzes. Turklāt nācās piemeklēt vajadzīgo izmēru, citādi neizdevās novietot balto krāsu tai paredzētajā vietā.

Griesti – iekaramie kombinācijā ar iestieptajiem spoguļveida. Neizjūtam nekādu spiedienu no augšpusē esošās melnās krāsas. Tajā viss atspīd, tāpat kā grīdā.

Sienas krāsa – gaišas, šķidrās tapetes ar nelieliem sudrabainas krāsas iestrādājumiem.

Pa perimetru darba galda virsmai uz sienas ir piestiprināti viegli matēti, caurspīdīgi paneļi.

Lai netiktu griezta garnitūra vai paneļi, visas elektrības rozetes tika noslēptas aiz skapjiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru