Nīderlandes valdība samazina ABN Amro akciju daļu līdz 40,5 %

Nīderlandes valdībai pēdējo reizi pārdodot ABN Amro akcijas, tās līdzdalība bankā ir samazinājusies no 49,5 % līdz 40,5 %, trešdien vēstulē parlamentam paziņoja finanšu ministrs Eelko Heinens.

ABN AMRO ir viens no lielākajiem banku un finanšu pakalpojumu sniedzējiem Nīderlandē. Banka piedāvā plašu pakalpojumu klāstu, tostarp privātpersonu un korporatīvo banku pakalpojumus, aktīvu pārvaldīšanu un investīciju banku pakalpojumus.

Pārdošana ir daļa no valdības plāna samazināt savu daļu ABN Amro, kas ir viena no trim dominējošajām bankām Nīderlandē, lai liberalizētu Nīderlandes banku sektoru un samazinātu valsts iejaukšanos.

Nīderlandes valdība ir samazinājusi savu līdzdalību ABN Amro kopš bankas nacionalizācijas 2008. gada finanšu krīzes laikā.

Nīderlandes Finanšu ministrija paziņoja, ka tika pārdoti aptuveni 78 miljoni akciju sertifikātu, radot kopējos bruto ieņēmumus no pārdošanas 1,17 miljardu eiro apmērā. ABN Amro akciju atpirkšanas programmas bruto ieņēmumi bija 200 miljoni eiro.

Nīderlandes valsts finanšu ieguldījumu aģentūra NL Financial Investments, kas ir Nīderlandes valsts finanšu līdzdalības pārvaldītājs, sniegs konsultācijas par turpmāku valdības līdzdalības samazināšanu ABN Amro. Nīderlandes parlamentam pēc vajadzības tiks sniegta atjaunināta informācija par jauniem notikumiem.

“Līdz ar šīs pārdošanas programmas pabeigšanu ir sperts nākamais solis, lai ABN Amro atbildīgi atgrieztos tirgū,” teica Heinens.

BN AMRO nesenajos finanšu pārskatos uzrāda stabilu peļņas līmeni, lai gan tas ir atkarīgs no tirgus apstākļiem, globālajām ekonomiskajām izmaiņām un regulatīvajām prasībām. Bankas ienākumi pārsvarā nāk no kredītu izsniegšanas, maksājumu apstrādes, aktīvu pārvaldīšanas un citām banku pakalpojumu maksām.

Banka parasti uztur augstu kapitāla pietiekamības rādītāju, kas pārsniedz Eiropas Centrālās Bankas prasības. Tas norāda uz to, ka ABN AMRO ir pietiekami rezerves līdzekļi, lai segtu potenciālos zaudējumus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru