Neticami lēta atpūta 11 lieliskās valstīs! Izlasi, ja vēlies fantastisku ceļojumu un ietaupīt naudu!

Panama

Kādēļ turp doties ir lēti?

Panamas galvaspilsēta ir Panama – trešā lētākā megapole pasaulē. Panamā ir pilns ar restorāniem un greznām viesnīcām, taču cenas ir pietiekoši demokrātiskas. Hostelī iespējams pārnakšņot vien par 14 dolāriem, bet 5 zvaigžņu viesnīcā “Waldorf Astoria” par 149 dolāriem. Autobusa biļete maksā 0,25 dolārus, bet trīs ēdienreizes dienā jums izmaksās ap 20 dolāriem. Pats labākais, ka alus maksā sākot no 1,25 līdz 3 dolāri.

Ko tur var darīt?

Tur ir apmēram 3000 km garš jūras krasts, Karību jūra, Klusais okeāns, senas drupas un moderna megapole – garlaicīgi noteikti nebūs.

Lielbritānija

Kādēļ turp doties ir lēti?

Lielbritānijas izstāšanās no ES noteikti nāca par labu visiem tūristiem. Mārciņa, salīdzinājumā ar dolāru, pēdējo trīs gadu laikā ir kļuvusi par 30% lētāka. Tas tiešā veidā ietekmē arī aviobiļešu cenu. No Lielbritānijas tikai 2,5 stundu laikā var ļoti ērti nokļūt līdz Parīzei. Šī būs laba starta vieta fantastiskam izbraucienam pa Eiropu.

LASI VĒL: Mamma lidmašīnas pasažieriem izdalīja 200 maisiņus ar … un zīmīti, gadījumam, ja bērns sāks raudāt

Ko tur var darīt?

Lieki stāstīt, ko var darīt Londonā, taču no sirds iesakām aizbraukt uz Jorkšīras grāfisti, vai arī uz Dorsetu dienvidu daļā. Anglijā ir unikāla un fantastiska daba.

Bolīvija

Kāpēc turp doties ir lēti?

Pieticīgiem ceļotājiem pietiks dienā vien ar 30 dolāriem. Dienesta viesnīca Lapasa pilsētā maksā vien 5 dolāri par nakti, ēdiens, kas sastāv no trīs maltītēm, maksā vien 3 dolāri. Par 10 eiro jūs varat nopirkt, iztērējiet 20 dolārus autobusa biļetei, lai dotos uz tuvāko pilsētu un dotos ekskursijā pa Amazoni, kas par trīs dienām maksā vien 200 dolārus.

Ko tur var darīt?

Bolīvijā nav jūras, taču ir ļoti bagātīga vietējā kultūra, fantastiski dabas skati (tuksneši, Pampas un džungļi) un pasaulē lētākais paraglaidinga kūrorts Kočabambā.

Bulgārija

Kādēļ turp doties ir lēti?

Bulgārijas galvaspilsēta Sofija ir īsta meka visām sievietēm, kur visa ķermeņa epilācija maksā vien 20 dolārus, bet komplektā ar manikīru, pedikīru un matu griezumu – lētāk nekā jebkur citur pasaulē. Trīs maltīšu ēdiens ar vīnu arī neizmaksās dārgāk par 20 dolāriem.

Ko tur var darīt?

Sofijā ir senas pilsdrupas Osmaņu stila mošejas un seni pieminekļi. Bulgāru Melnās jūras kūrorti var konkurēt ar daudziem Vidusjūras kūrortiem.

Meksika

Kādēļ turp doties ir lēti?

Iesakām apmeklēt vietējo gastronomisko pilsētu Oahaku, kur iespējams nogaršot tlaidu (vietējo tradicionālais ēdiens, kas ir līdzīgs milzīgam čeburekam, kas ir gatavots uz grila – to parasti pilda ar speķi, malto gaļu, dārzeņiem, salsas mērci un gaļu), turklāt tikai par 4 dolāriem. Pilnās pusdienas maksā mazliet dārgāk – apmēram 8 dolāri. Nakts hostelī, kurā ir Wi-Fi, dators, filtrēt ūdens, tīra duša un brokastis izmaksās jums vien nieka 14 dolārus. Seno maiju pilsētu iespējams apmeklēt vien par 20 dolāriem (cena sevī iekļauj braucienu uz abām pusēm).

Ko tur var darīt?

Jebko, ko sirds vēlas: Meksikā ir slavenās Klusā okeāna pludmales, fantastiski kalni, pasaulē labākais ēdiens un daudzveidīga kultūra.

Grieķija

Kādēļ turp doties ir lēti?

Grieķu tavernās, restorānos un lielveikalos joprojām jūtamas ilgstošās krīzes sekas. Tūristu apmeklētākajās vietās, kā, piemēram, Mikonos sala, laba maltīte maksā vien 25 dolārus. Mazāk pazīstamās vietās izcenojums ir stipri mazāks. Ja pirksiet produktus tirgū, tad jums vēl pāri paliks naudiņa, lai iegādātos, piemēram, vīnu.

LASI VĒL: Sieva vīram pieprasīja šķiršanos; Vīra atbilde šokēja visus!

Ko tur var darīt?

Grieķijai Vidusjūrā pieder 6000 salu, kur tikai 200 no tām ir apdzīvotas. Nav jau īsti jēga pat runāt par senajām drupām un kulināriju – tur domājams, ka viss ir saprotams.

Kolumbija

Kādēļ turp doties ir lēti?

Ja jūs tiksiet līdz Grandes salai, ka atrodas ziemeļu krastā, tad jūs nokļūsiet tropu paradīzē ar ļoti smieklīgām cenām. Jūs varat pārnakšņot šūpuļtīklā pludmalē vien par 10 dolāriem par nakti. Ja piemaksāsiet 20 dolārus, iegūsiet veselas trīs maltītes dienā, kurā iekļauta arī svaigi nozvejota un tikko pagatavota zivs. Svaigus omārus varat iegādāties vietējā tirgū no zvejniekiem, turklāt jums tas izmaksās tikai 10 – 30 dolāri. Kokteiļi bārā jums izmaksās vien 5 dolārus, bet viesnīcas numuriņš – sākot ar 30 dolāriem.

Ko tur var darīt?

Grandes – tā ir grezna Karību jūras sala ar idilliskām pludmalēm, debeszilām lagūnām, svaigām jūras veltēm un viesmīlīgiem vietējiem iedzīvotājiem.

Polija

Kādēļ turp doties ir lēti?

Polija ir un paliek viena no lētākajām Eiropas Savienības valstīm. Lielajās pilsētās, kā Varšavā, Krakovā un Vroclavā, var norezervēt istabiņu vien par 30 dolāriem diennaktī (ja rezervācija tiek veikta caur Airbnb). Ēdiens šeit ir ļoti garšīgs un salīdzinoši lēts, turklāt viegli pieejams teju uz katra stūra. Glāze alus vai 100 g degvīna izmaksās jums ap vienu dolāru, bet divu zvaigžņu viesnīcas maltīte no sešiem dažādiem ēdieniem jums izmaksās vien 70 dolārus.

Ko tur var darīt?

Varšava – modes un šarma galvaspilsēta, bet Krakova – īsta meka visiem hipsteriem. Polijai nav līdzvērtīgas pilsētas, kas būtu tik ļoti bagāta ar savu vēsturi.

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Janis</cite>

    umm, negribu nodirst, bet sūds ne raksts uz vairāk kā pusi no šīm valstīm jūs biļetēs iztērēsiet tik cik viss jūsu brauciens uz Poliju izmaksās. Kāpēc te nav Rumānijas, bet ir Lielbritānija, kas ir viena no dārgākajām valstīm pasaulē? Kas par sviestu? Jūs paši vispār esat no mājas izgājuši ārā šo rakstu taisot? Lietuvā kaut bijuši esat? pilnīgs murgs….

Pievienot komentāru