Nesen biju lieciniece ļoti drosmīgai rīcībai uz gājēju pārejas

Mūsu dienās automašīnu kļūst arvien vairāk. Pastāvīgie sastrēgumi lielās pilsētās ir kļuvuši jau par normu. Avāriju un ceļu satiksmes negadījumu daudzums tāpat ir palielinājies. Zem automašīnu riteņiem gada laikā iet bojā tūkstoši cilvēku.

Jā, protams, dažkārt vainīgi paši cietušie. Viņi, nevērīgi izturoties pret ceļu satiksmes noteikumiem, skrien pāri ielai pie sarkanās gaismas, vai neatļautās vietās. Bet visbiežāk vainīgi ir tieši vadītāji. Alkohols, ceļu satiksmes noteikumu nezināšana, un dažkārt arī nekaunība un agresivitāte uz ceļa noved pie traģēdijām.

Daži vadītāji, uzskata sevi par galvenajiem, pārkāpj noteikumus, nevilšus kļūstot par gājēju slepkavām. Par laimi, šajā gadījumā viss beidzās ļoti labi. Tomēr ir vērts atcerēties, ka happy end uz mūsu valsts ceļiem notiek arvien retāk un retāk.

Jaunā māmiņa ar bērnu ratiņiem gāja pāri ielai pa gājēju pāreju. Visas trīs automašīnu rindas stāvēja un gaidīja, kad tām iedegsies zaļā gaisma. Pēkšņi pa labās puses malējo joslu, nepievēršot uzmanību ne sarkanajai gaismai luksaforā, ne sievietei ar bērnu, ar visu ātrumu „lido” kārtējais „lielceļu varonis”. Līdz traģēdijai palika pāris metru, pāris mirkļu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru