Kā pagatavot ābolu pīrāgu
Sastāvdaļas
90 ml piens
60 grami milti
100 grami cukurs
3 olas
1 tējkarote cepamais pulveris
2 ēdamkarotes augu eļļa
2 ēdamkarotes sviests
1 ēdamkarote konjaks
4 āboli
3 ēdamkarotes valrieksti
Pagatavošana
Sakul 2 olas ar cukuru, līdz izveidojas gaisīgas putas. Pievieno masai miltus un 1 tējkaroti cepamo pulveri. Tāpat pievieno augu eļļu, pienu un konjaku.
Ābolus sagriez plānās šķēlītes un ieber mīklā.
Iesmērē formu ar sviestu un izkārto tajā mīklu. Pīrāgu cep 30 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos.
Pēdējais piegājiens: virsējā kārta! Sajauc 1 olu, 80 gramus cukura un 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta. Uz gatavu pīrāgu uzlej virsējo kārtu, pa virsu izkārto riekstus. Cep pīrāgu vēl 15 minūtes.
Kāds aromāts! Tagad tu zini, kā pagatavot garšīgu ābolu pīrāgu. Ja ir attiecīgs noskaņojums, var pievienot pīrāgam vēl kanēli pie āboliem, šķipsniņu muskatrieksta un pat maltu ingveru. Konjaku var aizstāt ar tīkamu brendiju!
Labu apetīti!