Nedēļas nogalē koncertzālē “Latvija” notiks ilgi gaidītais Hanias Rani koncerts

Sestdien, 1.augustā, Ventspilī koncertzālē “Latvija” viesosies pianiste-komponiste Hania Rani, sniedzot koncertus uz klaviermeistara Dāvida Kļaviņa radītā instrumenta “470i”.

Poļu izcelsmes pianistes, komponistes un mūziķes Hanias Rani jeb Hannas Marijas Raniševskas (Hanna Maria Raniszewska) pirmā un vienīgā uzstāšanās Latvijā tika plānota jau pavasarī, bet, sākoties krīzes situācijai valstī un pasaulē kopumā, tā tika pārcelta. Ņemot vērā mūzikas cienītāju pastiprināto interesi un iepriekšpārdošanā izpirkto biļešu skaitu, māksliniece Ventspilī piekritusi sniegt divus koncertus – plkst. 17.00 un 21.00. Pulcēšanās ierobežojumu mīkstināšana, kas stāsies spēkā 1.augustā, šobrīd ļauj palielināt pieejamo biļešu skaitu gan uz pēcpusdienas, gan uz vakara koncertu.

Kopš jaunā studijas albumam “Home” izdošanas šī gada maijā, Hania Rani iemantojusi slavu kā viena no pazīstamākajām savas paaudzes mūziķēm-autorēm. Ieraksts atzinīgi novērtēts gan klausītāju, gan kritiķu vidū, nokļūstot dažnedažādos ēteros un sasniedzot cienījamus pārdošanas rādītājus, piemēram, Lielbritānijā. Hania Rani pārstāv to pēdējās desmitgades pianistu un komponistu saimi, kurā mirdz Nils Frāms (Nils Frahm), Makss Rihters (Max Richter), “Hauschka” un citi laikmetīgās autormūzikas mākslinieki. Māksliniece radījusi darbus stīgu ansambļiem, klavierēm, balsij un elektronikai, uzstājusies prestižajās “Funkhaus” (Berlīne) un “The Roundhouse” (Londona) koncertzālēs, Valsts filharmonijā Varšavā, kā arī festivālos “Open`er”, “Off” un “Eurosonic”, un sola pārcelties uz vēl lielākām skatuvēm, līdzko beigsies “viss šis”.

Hania Rani ir viena no nedaudzajām pianistēm, kurai bijusi iespēja iepazīt Dāvida Kļaviņa radītos instrumentus. Īsi pirms Ventspils instrumenta “mazākais brālis” – “450i”, nokļuva Nila Frāma studijā Berlīnē, mūziķe par tā skanējumu varēja pārliecināties meistara darbnīcā Ungārijā.

Biļetes uz Hanias Rani koncertiem Ventspilī, koncertzālē “Latvija” pieejamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības tīklā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru