Ne pleķīša: kā tīrīt aitādu, kažoku, dūnu jaku. Mīļotās mantas kalpos ilgāk!

4

Atjaunot spalvu arī var ar kaķu šampūna putu palīdzību. Nelielā ūdens daudzumā izšķīdini nedaudz šampūnu, uzputo un ar maigu birstīti ieberzē kažokādā. Uz dažām minūtēm atstāj, pēc tam ar sūkli notīri. Atceries, ka garspalvainu ādu vajag tīrīt pa spalvai, bet īsu – pret spalvu.

Kažokādai atgūt savu spīdumu palīdzēs vājš etiķa un citronskābes šķīdums.

Nenozīmīgus pleķus uz dūnu jakas viegli noņemt ar jebkurā ziepju līdzeklī samērcētu lupatiņu.

Taukainus pleķus no dūnu jakas var noņemt ar benzīna palīdzību. No sākuma audums ir jāapstrādā ar tvaiku, pēc tam, lupatiņu samērcējot ar benzīnu, noberzēt pleķi, un pēc tam apbērt ar sodu vai krītu. Pēc pāris minūtēm pulveri vienkārši nokrati.

8

Universāla smēre cīņā ar jebkuriem pleķiem uz dūnu jakas: vienādos daudzumos (pa ¼ tējkarotei) samaisi dabīgo spirtu un trauku mazgāšanas līdzekli, pievieno 1 tējkaroti ūdens. Uzputo šo līdzekli, līdz izveidojušās biezas putas un uzsmērē uz pleķa ar sūkļa palīdzību. Pēc pāris minūtēm nomazgā.

LASI VĒL: Jūs zinājāt, ka apģērbs, kurā pa nakti guļat, spēj daudz ko pateikt par jūsu personību?

Attīrīt dūnu jakas aproces un apkakli palīdzēs stiklu tīrītājs – pūšamais. Apsmidzini nosmērētās vietas, pēc tam notīri ar sausu mikro šķiedru lupatiņu vai arī tīru trauku mazgāšanas sūklīti.

10

Lai siltās virsdrēbes kalpotu ilgi, tās regulāri jāapskata, vai nav nosmērētas un pirms sūtīšanas uz vasaras glabātuvi, ir rūpīgi jānotīra. Visi pleķi ir jāiztīra pēc iespējas ātrāk, jo tikai tādā veidā izdosies tikt galā pašu spēkiem.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru