Nākamgad norisināsies Kocēnu novada desmitgades skrējieni

2009. gada 1. jūlijā, apvienojoties pieciem pagastiem (Bērzaines, Dikļu, Kocēnu, Vaidavas un Zilākalna), tika izveidots Kocēnu novads. Lai atzīmētu Kocēnu novada izveidošanas 10. gadadienu, 2019. gada vasarā Kocēnu novada pašvaldība organizēs vēl nebijušu pasākumu – īpašu skrējienu ciklu, kura mērķis būs simboliski vienot Kocēnu novada pagastus un to iedzīvotājus.

Skrējienu ciklā paredzēti četri skrējieni, kas notiks 20. jūlijā, 3. augustā, 31. augustā un 14. septembrī. Katra skrējiena starts atradīsies citā vietā, kādā no Kocēnu novada pagastiem – Bērzaines, Dikļu, Kocēnu un Vaidavas, taču visiem skrējieniem finišs atradīsies vienuviet – Kocēnu novada ģeogrāfiskajā centrā un augstākajā virsotnē – Zilākalnā.

Skrējienos aicināts piedalīties ikviens Kocēnu novada iedzīvotājs!. Tiem, kuriem sports ir ne tikai brīvā laika pavadīšanas veids, papildus distancē pavadītajam laikam visu četru skrējienu finiša posmā būs iespēja pārbaudīt savas spējas, noskaidrojot Zilākalna karaļa un karalienes titulu – distances noslēguma posmā (no Zilākalna pakājes līdz virsotnei) tiks veikts kontrolmerījums, lai noteiktu dalībniekus, kuri šo posmu veikuši visātrāk. Jāatzīmē, ka Zilaiskalns ir ievērojams Latvijas mērogā, jo tā relatīvais augstums ir 66 m – tas pārspēj pat Latvijas augstāko kalnu Gaiziņu, kas ir par dažiem metriem zemāks un paceļas virs apkārtnes aptuveni 62 metrus.

Aicinām sekot līdzi informācijai Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv, informatīvajā izdevumā “Kocēnu Novada Vēstis” un sociālajos tīklos “Facebook”, “Twitter” un “Instagram”, kur publicēsim aktuālo informāciju par pasākuma norisi. Uz tikšanos Kocēnu novada domes desmitgades skrējienos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru