Mēs visi pievienojam sāli ēdiena gatavošanas laikā, taču – vai mēs to darām īstajā brīdī?

Reti kurš gatavo ēdienu bez sāls. Visiem tiem, kas to lieto, ir vērts pievērst uzmanību tam, kurā momentā sāls tiek pievienota klāt ēdieniem, jo sāls var ietekmēt ne tikai ēdiena garšu, bet arī pašu gatavošanas procesu.

Ir reizes, kad sāls var pat piešķirt saldu garšu desertam. Televīzijas raidījums “America’s Test Kitchen” veica ļoti interesantu eksperimentu, lai noskaidrotu, kurš ir vispiemērotākais laiks, kad ēdienam pievienot klāt sāli, lai ēdiens no tā gūtu vislielāko labumu.

Pirmajā pārbaudījumā viņi pievienoja sāli klāt dārzeņiem un gaļai ēdiena gatavošana sākumā. Otrajā pārbaudījumā sāls tika pievienota ēdiena pagatavošanas beigās. Eksperimenta rezultātā atklājās, ka vislabāk ēdienu ir sālīt tā pagatavošanas pašā sākumā.

Vīramāte atklāja noslēpumu, kāpēc viņa tualetē un izlietnē ber sāli. Es nopirku “balto glābēju” nākotnei

Iemesls ir pavisam vienkāršs. Lieta tāda, ka aukstos produktos sāls iekļūst daudz lēnāk. Tas nozīmē, ka ēdiens, kas sālīts tā pagatavošanas sākumā, lēnām visa procesa laikā uzsūks šo garšvielu pilnībā. Iepriekšējos pētījumos tika atklāts, ka sāls spēj uzsūkties tītara gaļā pilnībā vien 24 stundu laikā. Ja ēdiens tiek sālīts pašās beigās, tad garšu iegūst tikai ēdiena virsējā kārta, kuru spējam izjust tiešā mēles kontaktā ar to.

Un kad jūs liekat sāli klāt ēdieniem?

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru