Māte nevarēja saprast, kāpēc viņas bērns ir sācis smakt…Tas ir praktiski katrā mājā!

Aromātiskās sveces

Tas Meganu ļoti satrauca, jo ir grūti noticēt, ka mazajām svecītēm, kuras tiek izmantotas visā pasaulē, var būt tāda ietekme. Un viņa sāka meklēt papildus informāciju par aromātisko sveču kaitīgumu. Izrādījās, ka nosēdumi – tas vēl ne tuvu nav tas pats briesmīgākais. Jo degšanas laikā izdalās vēl arī indīgās vielas! Bet vēl šausmīgāk ir tas, ka no līdzīgiem punktiņiem degunā katru dienu mirst aptuveni 20 000 mazuļi, un tas ir tikai Amerikā.

Eļļa, kas sastopama svecē, uzkarsot pārvēršas par veselībai ļoti kaitīgu produktu. Īpaši viltīgs ir limonēns, viela, kas tiek plaši izmantota parfimērijā. Principā, normālā veidā tas cilvēkam ir pilnīgi nekaitīgs (atrodas aromātisko eļļu sastāvā), toties, ja tas uzkarst līdz 300 un vairāk grādiem, tad limonēns izgaist un iedarbojas ar gaisu, veidojot jaunus savienojumus. Viens no tiem ir formaldehīds.

Tāpat speciālisti saka, ka situāciju pasliktina mūsdienu stiklu paketes logos, jo tās ir hermētiskas. Tāpēc formaldehīds ilgi paliek dzīvoklī. Tā kā, ja tu nevari atteikties no aromātisko sveču dedzināšanas, tad pēc to lietošanas rūpīgi izvēdini telpas. Tāpat nepieļauj, ka svece degtu ilgāk par 3 stundām dienā. Bet, ja tev ir bērni, tad vispār atsakies no aromātiskajām svecēm un nūjiņām.

LASI VĒL: Kā noņemt ļauno aci un lāstu: Trīs droši paņēmieni

Tagad ar Meganas meitiņu viss ir kārtībā. Sieviete uz visiem laikiem ir atteikusies no aromātiskajām svecēm un iesaka to darīt visiem vecākiem. Padalies ar šo informāciju ar saviem draugiem!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru