Manas vecmāmiņas padoms: Baklažāni ar majonēzi ziemai

Baklažāni ar majonēzi ziemai sanāk līdzīgi sēnēm. Tā ir ļoti garšīga ziemas sagatave, un tā ļoti labi uzglabājas, bet apēdas vēl labāk!

Tādi baklažāni pārsteigs visus, cik tie būs garšīgi. Baklažānus ar majonēzi ziemai pasniedziet jebkuros svētkos, ēdiet kā atsevišķu ēdienu, viņi patiešām ir ļoti, ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas:

Baklažāni – 5 kilogrami;
Majonēze — 800 grami (varat uztaisīt mājas majonēzi);
sēņu piedeva – 1 paciņa;
sīpols – 1,5 kilogrami;
augu eļļa cepšanai.

Detalizēta recepte baklažāniem ar majonēzi ziemai

Baklažānus notīra, sagriež kubicinos un uz 5 minūtēm ieliek vārošā ūdenī.
Pēc tam baklažānus ieliek sietā un ļauj notecēt liekajam ūdenim. Baklažānus apcep augu eļļā, līdz tie ir gatavi.
Notīra sīpolu, sīki sagriež, piebērt piedevu sēnēm.
Samaisīt sīpolus ar baklažāniem, pievienot majonēzi un ielikt burciņās.
Burciņas liek sterilizēties katlā ar ūdeni. Pēc tam, kad ūdens ir sācis vārīties, ½ litra burciņas sterilizē 30 minūtes. Pēc tam uzreiz novāko.
Es zinu, ka baklažāni ar majonēzi ziemai sanāk trekni, varbūt ne pārāk veselīgi, bet toties ļoti garšīgi.

Dažreiz var atļaut sev kaut ko garšīgu, jo dzīve taču ir tik brīnišķīga.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru