Mana mamma rakstīja piezīmju grāmatiņā iemīļotas receptes. Šis apbrīnojami garšīgs pīrāgs ir no pagātnes, no padomju laika kulinārijas

Mīklai:

  • 200 g sviesta vai margarīna,
  • 1 ola,
  • 1 glāze cukura,
  • 2 ēd. k. krējuma.
  • 0,5 tēj. k. sodas,
  • 3 glāzes miltu.

Pildījumam:

  • 500 g. biezpiena,
  • 0,5 glāzes cukura,
  • 1 ola.

Sviestu vispirms atmiekšķēt vai sarīvēt uz rupjās rīves. No visām izejvielām iemīcīt mīklu un nolikt ledusskapī uz 30 minūtēm.

Biezpienu sajaukt ar cukuru un olu.

Mīklu sadalīt divās daļās. Vienu daļu izrullēt pēc formas lieluma un uz tās salikt biezpiena pildījumu. Izklāt otru daļu mīklas pildījumam pa virsu.

Mīkla ir elastīgā un klājas diezgan plānā kārtā. Lai pārnestu visus slāņus formā, vajadzēs vēl papūlēties.

Bet es daru tā: mazliet apberu ar miltiem, ātri, bet akurāti uzrullēju uz mīklas ruļļa un tik par ātri ieklāju to formā.

Cept līdz zeltainai nokrāsai, 30 minūtes 180-200 grādu temperatūrā.

Labu apetīti! Es jau daudzus gadus cepu šo kūku un cienāju savus viesus, vēl nav atradies neviens cilvēks, kam viņa negaršotu!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru