Mamma ieraudzīja savu divus gadus veco meiteni dārziņā un pazaudēja runas spējas…

2-gadus vecā Kīlija Kuka ir parasta, maza meitenīte, kura vienmēr smaida un ir enerģijas pilna. Bet pagājušajā mēnesī Kīlija nokļuva slimnīcā ar tumšu rociņu un piepampušiem pirkstiem.

Tas notika pēc tam, kad Granburijas pilsētas (Teksasas štats) bērnu dienas aprūpes centra bērna laukumā viņai iekoda odze. Centra atbildīgās personas paziņoja žurnālistiem, ka vienmēr pārbauda laukumu, vai tajā neatrodas čūskas, un visu centra 18 darbības gadu laikā nekas tamlīdzīgs nebija noticis.

LASI VĒL: Teksasa iedzīvotāju sadzēla nocirsta čūskas galva. Viņš knapi izglābās

Viņi apgalvoja žurnālistiem, ka tiks piemēroti papildus drošības mēri, laukumā tiks uzstādīts speciāls nožogojums, lai nepieļautu čūsku nonākšanu laukumā. Katru gadu tikai Floridā vien čūskas sakož aptuveni 7000 cilvēkus. Pieci no šiem kodieniem izrādījušies fatāli. Gludenās čūskas sastopamas ne tikai Floridā. Šīs čūskas ir diezgan plaši sastopamas arī mūsu platuma grādos. Ja jūs braucat uz mežu, plānojat pastaigu tuksnesī vai arī taisāties dzīvot rajonā, kur ir daudz šādu gludo reptiļu, tad neaizmirstiet, ka ir atbilstoši jāuzvedas.

Ja jums vai kādam citam ir iekodusi čūska, šie pāris padomi palīdzēs izvairīties no nopietniem iespējamās indes iedarbības blakusefektiem.

Esiet mierīgs. Ja jūs sāksiet krist panikā un stresot, sirds sitienu biežums palielināsies, tas nozīmē, ka inde sāks ātrāk kustēties pa jūsu organismu.

Noņemiet gredzenus un citus priekšmetus ap kodiena vietu. Rotas var radīt papildus problēmas, ja ievainotās ekstremitātes sāk piepampt.

Apklājiet ievainojuma vietu ar maigu saiti.

Nedzeriet kafiju vai alkoholu. Šie dzērieni var paātrināt jūsu vielmaiņu, un inde uzsūksies ātrāk.

Pēc iespējas ātrāk vērsieties pēc palīdzības ārstniecības iestādē. Vienīgās zāles pret čūskas kodiena ir pretinde. Ja ir tā noticis, ka jums ir iekodusi čūska, tad uz ievainoto vietu uzlieciet šinu. Pēc iespējas kādam ir jānes vai arī jāpabalsta cietušas. Pāris svarīgi brīdinājumi:

Nelieciet ledu pie ievainojuma. Negrieziet ievainojumu un nesūciet indi ar muti. Lai arī lielāko daļu čūsku kodieni nav fatāli, vislabāk tomēr ievērot piesardzību ejot pa mežu vai tām vietām, kur parasti sastopamas čūskas. Ja jūs esat ieraudzījuši čūsku, tad paejiet nost no tās. Necentieties to pārlikt citā vietā, vai arī paņemt rokās.

LASI VĒL: Ja ir iekodusi čūska: ko drīkst un ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt!

Padalieties ar šo svarīgo informāciju ar saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Tom</cite>

    Kāda velna pēc ir ielikta glodenes(kaparčuskas) bilde, ja runa iet par gludeno čūsku, kura ir pavisam cits reptīlis. Glodene ir ķirzsaka bez kājam un nav indīga, bet gludenā čūska ir zalkšu dzimtas parstāve kura ir vairāk līdzīga odzei un ir indīga. Tādas nejēgas taisa šos rakstus, pat nejēdz pārbaudīt faktus!!!

Pievienot komentāru