Mājas sacepums ar rīsiem un malto gaļu

Tad attīriet sīpolus no mizām, sagrieziet tos smalkos kubiciņos. Jūs varat gan samazināt, gan palielināt sīpolu daudzumu – tas atkarīgs no tā, kā jums pašiem garšo labāk. Burkānus nomizojiet un rupji sarīvējiet.

Tagad nepieciešams ļoti smalki sakapāt kāpostus. Ja jums mājās pieejams speciāls aparāts, ar kura palīdzību atvieglot šo darbu, iesakām to izmantot.

Sāksim palēnām apcept dārzeņus. Ņemiet palielu pannu, uzsildiet tajā augu eļļu, tad lieciet tajā sagrieztos sīpolus un cepiet, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni (tās varētu būt apmēram piecas minūtes).

Kad sīpoli būs jau mazliet apcepušies, lieciet tiem klāt burkānus – tos arī cepiet aptuveni piecas minūtes. Neaizmirstiet laiku pa laikam visu apmaisīt, lai nepiedegtu.

Tagad ķersimies klāt maltajai gaļai: ņemiet liellopu gaļu un samaliet to gaļas maļamajā mašīnā. Neaizmirstiet gatavajai liellopu maltajai gaļai pievienot klāt sāli un piparus pēc garšas – ja vēlaties, varat pievienot arī citas savas iecienītākās garšvielas.

Tā kā tomātu pasta ir pārāk bieza, mēs pievienojam tai klāt mazliet ūdens, apmēram trīs līdz piecas ēdamkarotes – visu kārtīgi samaisiet. To pašu darām arī ar krējumu.

Ir pienācis laiks noformēt mūsu sacepumu. Cepamo formu mazliet iesmērējiet ar augu eļļu, bet pašā apakšā vienmērīgi izklājam mūsu uzvārītos rīsus.

Nākošais slānis būs no kāpostiem – arī tos vienmērīgi izklājam pāri visiem rīsiem, pa visu uzberiet mazliet sāls un plānā kārtā tomātu pastu. Centieties pastu smērēt tā, lai jums pietiktu ar to apsmērēt visu kāpostu slāni.

Tad tik pat vienmērīgi izklājiet maltās gaļas slāni.

Tagad pienākusi kārta izklāt pēdējo slāni – ceptus sīpolus un burkānus. Pa virsu vienmērīgi izsmērējiet krējuma kārtu. Kad tas būs izdarīts, lieciet mūsu sacepumu cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, kur to cepsiet 50 – 60 minūtes.

Laiku pa laikam palūkojieties, kas notiek cepeškrāsnī. Ja pamanāt, ka maltā gaļa jau ir gatava, tas nozīmē, ka sacepumu varat droši jau ņemt ārā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru