Mājās pagatavots armēņu lavašs – gardāks par veikalā pirktajiem!

Pagatavošana:

Sajauciet kopā visas sastāvdaļas, lai iegūtu maigu, patīkamu un elastīgu mīklu. Sadaliet mīklu pa 16 – 20 bumbiņām (to skaits atkarīgs no jūsu pannas diametra). Pārklājiet tos ar plēvi un atpūtiniet 20 minūtes. Izrullējiet plānu plācenīti, bet pēc tam ar rokām mēģiniet paradīt to vēl plānāku – es parasti tos taisu teju caurspīdīgus. Apcepiet tās labi sakarsētā pannā bez taukvielām, cepiet pa pāris sekundēm no abām pusēm. Uzlieciet karstos lavašus uz iepriekš sagatavotas virsmas, kur tos vēl karstus apslaciniet ar ūdeni, pārklājiet ar plēvi – tā būs jādara ar katru no tiem (lavašus noteikti nepieciešams apslacināt ar ūdeni, pretējā gadījumā tie būs sausi un neelastīgi).

Tiešām pamēģiniet un jūs nenožēlosiet rezultātus! Viss pārējais gatavošanas process pēc jūsu ieskatiem.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru