Mājās gatavots saldējums. 4 pagatavošanas varianti

Šokolādes saldējums

Sastāvdaļas:

  • 100 grami tumšās šokolādes
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 glāze piena
  • Saldais krējums33-35%- 300 grami

Pagatavošana:

  • Pienu uzkarsēt ar cukuru, pievienot gabaliņos salauztu šokolādi, maisīt, līdz šokolāde pilnībā izkususi.
  • Pēc tam maisījumu atdzesēt. Saputot atdzesētu saldo krējumu, un samaisīt to ar šokolādes maisījumu.
  • Visu ielikt saldētavā uz pāris stundām.
  • Pēc 2- 3 stundām var saldējumu samaisīt, lai neizveidotos ledus kristāliņi.
  • Sanāk maigs mājas šokolādes saldējums.

Citronu saldējums

Ļoti populāra un vienkārša saldējuma recepte. Sanāk maigs krējuma saldējums ar patīkama skābuma piegaršu.

Sastāvdaļas:

  • 500 ml saldais krējums 33-35%
  • 1 bundža iebiezinātais piens
  • 1 citrons

Pagatavošana:

  • No citrona izspiest sulu (pavisam nepieciešami aptuveni 50 ml).
  • Putukrējumu saputot. Putošana jāpārtrauc, tiklīdz saldais krējums sāk palikt biezs.
  • Ir ļoti svarīgi putukrējumu nepārputot, savādāk saldējums būs trekns.
  • Putukrējumam pievienot iebiezināto pienu, samaisīt.
  • Pievienot citronu sulu, samaisīt.
  • Masu ieliet formā, kas piemērota sasaldēšanai. Ielikt saldētavā.
  • Pēc 2 stundām izņemt saldējumu, samaisīt (ar dakšiņu vai slotiņu).
  • Ielikt saldētavā, līdz masa pilnībā sasalusi (uz 6 – 8 stundām).

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru