Šokolādes saldējums
Sastāvdaļas:
- 100 grami tumšās šokolādes
 - 3 ēdamkarotes cukura
 - 1/2 glāze piena
 - Saldais krējums33-35%- 300 grami
 
Pagatavošana:
- Pienu uzkarsēt ar cukuru, pievienot gabaliņos salauztu šokolādi, maisīt, līdz šokolāde pilnībā izkususi.
 - Pēc tam maisījumu atdzesēt. Saputot atdzesētu saldo krējumu, un samaisīt to ar šokolādes maisījumu.
 - Visu ielikt saldētavā uz pāris stundām.
 - Pēc 2- 3 stundām var saldējumu samaisīt, lai neizveidotos ledus kristāliņi.
 - Sanāk maigs mājas šokolādes saldējums.
 
Citronu saldējums
Ļoti populāra un vienkārša saldējuma recepte. Sanāk maigs krējuma saldējums ar patīkama skābuma piegaršu.
Sastāvdaļas:
- 500 ml saldais krējums 33-35%
 - 1 bundža iebiezinātais piens
 - 1 citrons
 
Pagatavošana:
- No citrona izspiest sulu (pavisam nepieciešami aptuveni 50 ml).
 - Putukrējumu saputot. Putošana jāpārtrauc, tiklīdz saldais krējums sāk palikt biezs.
 - Ir ļoti svarīgi putukrējumu nepārputot, savādāk saldējums būs trekns.
 - Putukrējumam pievienot iebiezināto pienu, samaisīt.
 - Pievienot citronu sulu, samaisīt.
 - Masu ieliet formā, kas piemērota sasaldēšanai. Ielikt saldētavā.
 - Pēc 2 stundām izņemt saldējumu, samaisīt (ar dakšiņu vai slotiņu).
 - Ielikt saldētavā, līdz masa pilnībā sasalusi (uz 6 – 8 stundām).
 
Labu apetīti!


[…] LASI VĒL: Mājās gatavots saldējums. 4 pagatavošanas varianti […]