Šokolādes saldējums
Sastāvdaļas:
- 100 grami tumšās šokolādes
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1/2 glāze piena
- Saldais krējums33-35%- 300 grami
Pagatavošana:
- Pienu uzkarsēt ar cukuru, pievienot gabaliņos salauztu šokolādi, maisīt, līdz šokolāde pilnībā izkususi.
- Pēc tam maisījumu atdzesēt. Saputot atdzesētu saldo krējumu, un samaisīt to ar šokolādes maisījumu.
- Visu ielikt saldētavā uz pāris stundām.
- Pēc 2- 3 stundām var saldējumu samaisīt, lai neizveidotos ledus kristāliņi.
- Sanāk maigs mājas šokolādes saldējums.
Citronu saldējums
Ļoti populāra un vienkārša saldējuma recepte. Sanāk maigs krējuma saldējums ar patīkama skābuma piegaršu.
Sastāvdaļas:
- 500 ml saldais krējums 33-35%
- 1 bundža iebiezinātais piens
- 1 citrons
Pagatavošana:
- No citrona izspiest sulu (pavisam nepieciešami aptuveni 50 ml).
- Putukrējumu saputot. Putošana jāpārtrauc, tiklīdz saldais krējums sāk palikt biezs.
- Ir ļoti svarīgi putukrējumu nepārputot, savādāk saldējums būs trekns.
- Putukrējumam pievienot iebiezināto pienu, samaisīt.
- Pievienot citronu sulu, samaisīt.
- Masu ieliet formā, kas piemērota sasaldēšanai. Ielikt saldētavā.
- Pēc 2 stundām izņemt saldējumu, samaisīt (ar dakšiņu vai slotiņu).
- Ielikt saldētavā, līdz masa pilnībā sasalusi (uz 6 – 8 stundām).
Labu apetīti!
[…] LASI VĒL: Mājās gatavots saldējums. 4 pagatavošanas varianti […]