Magdelēnas kvartālā pabeigtas pirmās dzīvojamās ēkas

Vastint Latvia pabeigusi Rīgas vēsturiskajā centrā esošā Magdelēnas kvartāla pirmās kārtas būvniecību un uzsāk dzīvokļu tirdzniecību. 2,5 ha plašais kvartāls ir vienīgais šāda apjoma daudzfunkcionāls projekts pilsētas centrā, kas tiek veidots pilnībā no jauna, radot pārdomātu, komfortablu un ilgtspējīgu vietu, kur dzīvot, strādāt un atpūsties.

Kvartāls atrodas klusajā centrā starp Antonijas, E.Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Pirmās kārtas ietvaros ir uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas ar 116 dzīvokļiem, tai skaitā septiņām Live-Work (Dzīvo-Strādā) vienībām, kur ar kāpnēm apvienota dzīvojamā daļa ēkas otrajā stāvā un darba zonu ēkas pirmajā stāvā, trim dažāda lieluma komerctelpām, autostāvvietu 73 automašīnām un sešām garāžām. Kopumā kvartāls leposies ar 300 dzīvokļiem, 16 500 m2 biroju telpām un 4 500 m2 komerctelpām.

Kvartāla idejas un pirmo ēku projekta autors Gatis Didrihsons un arhitekts Ansis Klīdzējs atzīst: “Radīt jaunu apbūvi Rīgas vēsturiskajā centrā ir patiess izaicinājums visām projektā iesaistītajām pusēm – apzinoties un apvienojot gan apkārt esošās apbūves kultūrvēsturisko vērtību, gan arī mūsdienu prasības modernai pilsētas dzīvei. Mums ir prieks redzēt un piedzīvot, kā Magdelēnas kvartāls no idejām un skicēm pārtop mūsdienīgā dzīvojamajā vidē.”

Ēku iedzīvotāju komfortam un augstai dzīves kvalitātei, starp abām ēkām ir izveidots 2000 m2 plašs un no automašīnām brīvs zaļš dārzs. Iedzīvotājiem ir pieejams rotaļu laukums bērniem un vieta sporta aktivitātēm. Privāto ārtelpu veido 6-9 m2 lieli balkoni un līdz pat 23 m2 plašas terases. Dzīvokļi ir gaiši un plaši – to nodrošina lielie logi, kas vairumam dzīvokļu vērsti uz abām ēkas pusēm, kā arī 2,95 m augstie griesti. Savukārt pareizās proporcijās veidotie dzīvokļu plānojumi ļauj izvietot vairāk funkciju mazāk kvadrātmetros.

Ēkas ir būvētas, izmantojot augstas kvalitātes būvmateriālus un apdares materiālus, kā arī rūpīgi pārdomājot pielietotos risinājumus. To apliecina balva “Labākais komercobjekts” nominācijā “Ilgtspējīgākais projekts Latvijā 2017”, ko 2017. gada septembrī saņēma nupat ekspluatācijā nodoto ēku projekts.

Magdelēnas kvartāla attīstītājs ir “Vastint Latvia SIA”. Pirmās kārtas ēku un telpu interjera autors – Gatis Didrihsons no SIA “Didrihsons arhitekti”, ģenerāluzņēmējs – SIA “Merks”.

Preses relīzes latviešu, angļu un krievu valodā un vizualizācijas pieejamas šeit ->

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru