Lūk, kas notiek ar bērniem, kuru vecāki viens otru krāpj

Domājiet ar galvu, un nevis… !

Laulāto krāpšana ir viens no sāpīgākajiem sitieniem jebkurai ģimenei, raksta Perfecto. Situācija kļūst vēl briesmīgāka, ja pārim ir bērni.

Ticam mēs tam, vai nē, bet arī viņi cieš no vecāku krāpšanas, un izdara savus secinājumus. Bērni visu saprot, pat, ja par to nerunā, un viņi var ciest vēl ļoti ilgi pēc paša notikuma.

Lūk, vien pāris parādības, kas parādās bērnam, ja kāds no vecākiem ir piekrāpis otru:

Panika un paranoja.

Bērns aug nepārliecināts par sevi, un tur aizdomās visus apkārtējos par neuzticību. Jebkurās viņa attiecībās pastāvēs arī bailes.

Zūd ticība mīlestībai.

Ģimene pēc krāpšanas var neizjukt. Tomēr bērns vienalga būs pārliecināts, ka mīlestība un ģimene ir nesavienojamas lietas. Viņi meklēs seksu bez pienākumiem, un izvairīsies no jebkādām emocionālajām saistībām.

Uzticības zudums.

Papildus paranojai intīmajās attiecībās, bērns var zaudēt iespēju uzticēties vispār. Tas var parādīties kā nespēja uzsākt draudzīgas attiecības.

Tieksme krāpt.

Vecāki vienmēr bērnam ir piemērs, bet bērns ar ļoti lielu iespējamību var atkārtot vecāku kļūdas. Turklāt neuzticība viņam var likties esam normāla jebkuru attiecību parādība!

Atsvešināšanās no ģimenes.

Tiek uzskatīts, ka ģimene ir drošības zona, kur bērnu vienmēr aizsargās un atbalstīs, un kur sliktajam nav vietas…Bet tas vairs tā nav. Zaudējot uzticību saviem tuvākajiem, bērns izjūt tik rūgtu vilšanos, ka tā var izjaukt viņa vērtību sistēmu.

Izvēle starp vecākiem.

Šķiršanās krāpšanas dēļ ir daudz sliktāka par parasto, kur vecāki ir vienlīdzīgi. Šeit bērns diez vai vēlēsies palikt kopā ar to, kurš ir krāpis. Bet, aizejot pie otra, viņš nespēs tikt vaļā no traumas, – atmiņas viņam sekos itin visur.

Ģimene – tas ir pienākums ne tikai laulātā, bet arī visas tās locekļu priekšā. Un neuzticība nepaliks nesodīta…NEKAD!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru