Lūk, kā aizrit to ķīniešu dzīve, kuri montē kopā iPphone telefonus

Taču tas, kas notiek “Foxconn” teritorijā, radīja vislielāko šoku. Ir zināms, ka tikai 2010. gada laikā vien uzņēmuma teritorijā tika veiktas 18 pašnāvības. Kādēļ gan darbinieki atrodas tādā stresa situācijā?

Lieta tāda, ka uzņēmumā atrodas tāda kā maza pilsēta, kurā cilvēki strādā un arī dzīvo. Visa teritorija tiek ārkārtīgi strikti apsargāta, tādēļ no tās nevar ne iziet, ne ienākt nepamanot. Taču Braiens atrada veidu, kā tikt iekšā – caur tualeti.

Ko gan viņš tur uzzināja? Pirmkārt, pret darbiniekiem izturas ļoti cietsirdīgi. Pat vismazākās kļūdas viņu darbā panāk to, ka šis cilvēks tiek izvests visiem priekšā un viņam liek publiski atvainoties. Saprotams, ka šādā veidā tiek traumēta cilvēka pašapziņa, radot iespaidu, ka viss, ko viņš dara, ir apšaubāms un ne visai kvalitatīvs.

Tie, kas nespēj izturēt šāda veida attieksmi, nolemj doties visskarbāko ceļu – pašnāvību. Saprotams, ka uzņēmuma vadība pievērsa uzmanību šādiem atgadījumiem, taču viņu attieksme ir ļoti necilvēcīga. Tā vietā, lai noteiktu iemeslus, kādēļ cilvēki taisa pašnāvības, un novērstu tos, vadība nolēma uzstādīt lielu sietu visapkārt ēkai, lai tie, kas cenšas nolekt nost, vienkārši uzkristu virsū sietam.

Rodas jautājums – kādēļ gan cilvēki vienkārši nedodas prom no darba? Atbilde ir pavisam vienkārša: viņus tur praktiski ar varu. Lieta tāda, ka darbiniekiem jau tā ir mazas algas, turklāt tās nekad neizmaksā pilnā apmērā, bet rēķini par ūdeni un elektrību ir tik augsti, ka viņiem nav citas izvēles, kā palikt. Precīzāk – viņi nemaz nedrīkst aiziet.

Viņiem katru dienu nākas strādāt apmēram 12 stundas. Pats darba process arī ir ļoti skarbs: ir strikti aizliegts darba laikā sarunāties ar citiem, bet uz tualeti drīkst iziet tikai ar novērotāju atļaujām.

Pati iekšējā pilsēta nemaz neizceļas ar savu skaistumu, no tā ir ārkārtīgi piesārņota, bet upes ir tik netīras, ka tajās ir pat bīstami peldēties.

Vai jūs esat kādreiz dzirdējuši par kaut šo briesmīgo ķīniešu dzīvi?

Neesiet vienaldzīgi un noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru