Liku gurķiem dot ražu otro reizi, izmantojot….ZIVJU GALVAS

Gribu padalīties ar savu pieredzi vecu gurķu stīgu atdzīvināšanā, izmantojot….zivju galvas. Varbūt, ka tas skan arī barbariski, bet piebarojums no zivju galvām sniedz lielisku rezultātu. Tūlīt pastāstīšu, kā es to daru.

Ja uz gurķu stīgas vairs neparādās ziedi un dzinumi, tas nozīmē, ka augs ir novecojis, savus spēkus ir izsmēlis un ražu vairs varam negaidīt. Bet es nesteidzos izraut veco krūmu, es dāvāju tam otro jaunību.

Ko es daru? Ņemu divas-trīs zivju galvas un apleju tās ar 10 litriem ūdens. Atstāju kādas divas-trīs dienas nostāvēties. Smaka, protams, ir drausmīga. Kad ūdens sāks putot, uzlējums ir gatavs. Pievienoju ūdenim glāzi pelnu un kārtīgi šķīdumu samaisu. Ļauju vēl kādas piecas stundas nostāvēties.

Pēc tam ar šo šķīdumu aplaistu novecojušās gurķu stīgas. Pēc laistīšanas uzmanīgi nogriežu visas lapas, neaizskarot pašu galotni. Lapas apgriežu tā, lai nekaitētu auga dzinumiem. Pēc tam noņemu stīgu no stiprinājuma un sagriežu to uz zemes spirālē. Spirāles piespiežu pie zemes ar alumīnija drātu stiprinājumiem.

Pavisam drīz uz stīgas parādās jauni asni. No tiem izvēlieties visspēcīgāko, bet pārējos nokniebiet. Šis asns ļoti ātri sāks augt, un pavisam drīz jums izaugs jauns augs, kas būs gatavs no jauna priecēt jūs ar savu ražu.

avots: mirrasteniy.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru