Līgavai 12 gadi, mammai 24 gadi, vecmāmiņai 36, čigānu meitenes ātri kļūst par jaunajām māmiņām

Līgavai 12 gadi, mammai 24 gadi, vecmāmiņai 36.

Šajā čigānu ģimenē sievietes precas ar precīzu periodiskumu, un paaudžu atšķirība ir tieši 12 gadi. Fotoattēlā ir apskatāma 12 gadus veca līgava, 24 gadus veca māte un 36 gadus veca vecmāmiņa.

LASI VĒL: Dejojošajam miljonāram ir jauna draudzene, kura varētu būt viņa meita: foto

Acīmredzot šī laulību ķēde tradicionāli tiek mantota no vecāka gadagājuma uz jaunāku. Vecākajai raksta varonei jau ir 7 bērni un 8 mazbērni, bet viņa pati ir tikai 36 gadus veca. Krievijā šādas paražas nav apsveicamas, bet čigānu vidū tas tiek uzskatīts par noteikumu, tāpēc meitenes kļūst par mātēm ļoti jaunā vecumā. Viņu ideoloģijā nav tādas saprašanas, ka vispirms nepiciešams nostāties uz kājām, un tikai pēc tam dzemdēt bērnus. Protams, ne visi čigāni ir tādi, bet raksts ir par tiem, kas joprojām turpina dzīvot nometnēs.

Tā viņi pielāgojas dažādām dzīves situācijām, un kad tuvumā ir vairākas ģimenes, kas sniedz atbalstu, tad arī grūtības tiek pārvarētas daudz vieglāk. Turklāt viņi nekad nepamet savējos. Jēdziens “savējie” ietver visus nometnes iedzīvotājus, un nav svarīgi, vai viņus saista asins radniecība.

LASI VĒL: Es jūs lūdzu, nedzīvojiet bērnu dēļ! Viņiem to nevajag, un tas pat kaitē

Kopumā mums šāda dzīve var šķist ļoti savdabīga. Nevarat teikt, ka tā ir ļoti grūta, jo čigāniem nepatīk pārāk daudz strādāt, bet to nevar nosaukt arī par vienkāršu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru