Liepājas muzejā notiks Madaras Gruntmanes mūzikas un dzejas vakars

Otrdien, 9.oktobrī, plkst. 18 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, notiks kamermūzikas apvienības “NYX Trio” un dzejnieces Madaras Gruntmanes mūzikas un dzejas vakars.

Kamermūzikas apvienība “NYX Trio” – vijolniece Tatjana Ostrovska, flautiste Anete Toča, pianiste Ieva Sarja un dzejniece Madara Gruntmane prezentēs kopīgi veidoto latviešu kamermūzikas un dzejas vakaru „NYX Trio. Madara Gruntmane. Mūzika. Dzeja.”

Vakara gaitā “NYX Trio” izpildījumā būs dzirdamas tikai latviešu komponistu trio flautai, vijolei un klavierēm. Skanēs 2017.gadā tapušais, Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītais J. Nīmaņa jaundarbs „Divertisments un Tango”, A.Šturma, J.Porieša, A.Kalēja trio flautai, kā arī A.Grīnupa trio.

Koncerta apmeklētāji varēs baudīt vārda un skaņas mijiedarbību, lirikai saplūstot ar mūziku. Dzejniece Madara Gruntmane, piedaloties koncertprogrammas mēģinājuma procesā, iepazinās ar visu skaņdarbu mūzikas materiālu un, iedvesmojoties no tā, ir gan atlasījusi asociatīvi piemērotus dzejoļus, gan radījusi jaunu dzeju tieši šai koncertprogrammai.

Īpašu atmosfēru radīs mūziķu improvizācijas par gaidāmā skaņdarba motīviem dzejas lasījumu brīžos, tā palīdzot klausītājiem izveidot asociatīvo saiti starp vārdu un skaņu.

Dzejniece Madara Gruntmane mācījusies Liepājas Emila Melngaiļa mūzikas vidusskolā, absolvējusi Baltijas Starptautisko akadēmiju kultūras projektu vadībā. Kopš 2010. gada vada radošo apvienību “I Did It” un darbojas kā kultūras pasākumu producente.

Madara Gruntmane izdevusi divus dzejoļu krājumus – 2015. gadā “Narkozes” un 2018. gadā – “Dzērājmeitiņa”. Par dzejas krājumu „Narkozes” 2015. gadā dzejniece nominēta Literatūras gada balvai par spilgtāko debiju un ieguvusi lasītāju simpātijas balvu.

Kamermūzikas apvienība “NYX Trio” dibināta 2011. gada rudenī, apvienojoties trīs pieredzējušām kamermūziķēm. Kopš dibināšanas trio ir daudz koncertējis Latvijā, kā arī uzstājies Londonā, Vestminsteras katedrāles zālē (Westminster Cathedral Hall) un Gibraltārā Konventa zālē.

Ar vairākām kamermūzikas programmām “ NYX Trio” piedalījies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra rīkotajās kamermūzikas dienās.

2016. gadā “NYX Trio” uzstājies Latvijas Radio tiešraides koncertā 1.studijā, gan arī Rīgas festivāla ietvaros Spīķeru koncertzālē ciklā “Vīns un mūzika”, gan sadarbībā ar kamerorķestri “Sinfonia Concertante” nosvinēja savu pastāvēšanas piecgadi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, Liepājas muzeja mājas un sociālo tīklu lapās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru